ΑρχικήUpdatesGoogle Docs: Λαμβάνουν μια μεγάλη αναβάθμιση στη μορφοποίηση

Google Docs: Λαμβάνουν μια μεγάλη αναβάθμιση στη μορφοποίηση

Τα Google Docs συνεχίζουν να είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας στον ιστό και σίγουρα μας επιτρέπουν να κάνουμε τη δουλειά μας με ευκολία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλειο και η Google αναζητά συνεχώς τρόπους να το βελτιώσει. Η τελευταία δυνατότητα του Google Docs προσθέτει μια χρήσιμη νέα λειτουργία επιλογής κειμένου που θα κάνει την επεξεργασία λίγο πιο γρήγορη.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να κάνετε λήψη εγγράφων σε desktop, Android, iPhone;

Google Docs

Η Google ανακοίνωσε στο blog της στο Workspace ότι οι χρήστες των Docs μπορούν πλέον να κάνουν πολλαπλές επιλογές κειμένου μέσα σε ένα έγγραφο. Το πιο χρήσιμο μέρος της ανακοίνωσης είναι ότι αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να διαγράψουν, να αντιγράψουν, να επικολλήσουν και να μορφοποιήσουν κάθε επιλογή ταυτόχρονα.

Δείτε επίσης: Πώς να συντάξετε ένα Gmail draft email στα Google Docs

Η μέθοδος επιλογής πολλών στοιχείων στα Google Docs είναι διαφορετική ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Για τα laptops με Windows ή Chrome OS, επιλέξτε την πρώτη ενότητα κειμένου και χρησιμοποιήστε Ctrl + Alt + Shift + Αριστερό/δεξί βέλος για να κάνετε την επόμενη επιλογή. Για χρήστες MacOS ο συνδυασμός είναι Ctrl + ⌘ + Shift + Αριστερό/δεξί βέλος. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε την επεξεργασία ή τη μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου.

Η νέα λειτουργία θα πρέπει να απευθύνεται στους ισχυρούς χρήστες, καθιστώντας πολύ πιο γρήγορη την επεξεργασία εγγράφων εξοικονομώντας τους πολύ χρόνο. Αντί να χρειάζεται να επεξεργάζεστε ένα text κάθε φορά, μπορείτε πλέον να επεξεργάζεστε πολλές ενότητες ταυτόχρονα.

Η δυνατότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλα πράγματα εκτός από τη μορφοποίηση — ας πούμε ότι θέλετε να κόψετε μερικές παραγράφους και να τις μετακινήσετε ή θέλετε να προσθέσετε ένα σχόλιο που είναι σχετικό με πολλές προτάσεις. Η πολλαπλή επιλογή καθιστά αυτή την διαδικασία πολύ εύκολη.

Δείτε επίσης: Τα emoji reactions έρχονται στα Google Docs

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του Workspace, καθώς και για τους χρήστες Legacy G Suite Basic και Business. Η Google λέει ότι θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή και θα κυκλοφορήσει εντός 15 ημερών, αρχής γενομένης από τις 25 Μαΐου, επομένως ενδέχεται να μην την έχετε λάβει ακόμη.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS