ΑρχικήUpdatesWindows 11 KB5014019 update: Διορθώνει app crashes και άλλα ζητήματα

Windows 11 KB5014019 update: Διορθώνει app crashes και άλλα ζητήματα

Το νέο Windows 11 KB5014019 update φέρνει διορθώσεις για app crashes και διάφορα άλλα ζητήματα.

Windows 11 KB5014019 update

Η Microsoft κυκλοφόρησε προαιρετικά cumulative update previews για Windows 11, Windows 10 version 1809 και Windows Server 2022, που φέρνουν επιδιορθώσεις για ζητήματα στο Direct3D. Οι ενημερώσεις αποτελούν μέρος των προγραμματισμένων μηνιαίων “C” updates της Microsoft.

Δείτε επίσης: Cobalt Strike: Fake exploits των Windows στοχεύουν ερευνητές ασφαλείας

Σε αντίθεση με τις κανονικές ενημερώσεις Patch Tuesday των Windows, τα προγραμματισμένα preview updates που δεν αφορούν την ασφάλεια, είναι προαιρετικά. Εκδίδονται για τη δοκιμή διορθώσεων σφαλμάτων και βελτιώσεων της απόδοσης και δεν παρέχουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Τα Cumulative updates που κυκλοφόρησαν, περιλαμβάνουν τα:

Για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update και να πατήσετε στο “Check for updates”. Για να γίνει η εγκατάσταση, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Download now“. Αν θέλετε, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε αυτά τα cumulative update previews από το Microsoft Update Catalog.

Η Microsoft σημείωσε ότι το preview update για άλλες υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 θα είναι διαθέσιμο σύντομα.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα αναζήτηση desktop λειτουργεί μόνο με Edge

Windows 11: Η έκδοση KB5014019 διορθώνει Direct3D app crashes

Τα νέα Windows updates έρχονται με διορθώσεις για ζητήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν crashes σε ορισμένες εφαρμογές ή να προκαλέσουν διάφορα άλλα προβλήματα.

Όπως εξήγησε η Microsoft, το KB5014019 “επιλύει ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το d3d9.dll με συγκεκριμένες κάρτες γραφικών και μπορεί να προκαλέσει το απροσδόκητο κλείσιμο αυτών των εφαρμογών“.

Η ίδια ενημέρωση διορθώνει επίσης ένα γνωστό πρόβλημα που επηρεάζει συγκεκριμένες GPU και θα μπορούσε να “αναγκάσει τις εφαρμογές να κλείσουν απροσδόκητα ή να προκαλέσουν προβλήματα που επηρεάζουν ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Direct3D 9“.

Το KB5014019 για Windows 11 διορθώνει κι ένα πρόβλημα που κάνει την αντιγραφή αρχείων πιο αργή και ένα άλλο που εμποδίζει την κρυπτογράφηση του BitLocker κατά τη χρήση του silent encryption option.

Δείτε επίσης: Πώς να χακάρετε έναν υπολογιστή Windows 10;

Τέλος, η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα γνωστό ζήτημα που επηρεάζει το Trusted Platform Module (TPM) driver, που μπορεί να αυξήσει τον χρόνο εκκίνησης του συστήματος.

Τι νέο έρχεται με τις ενημερώσεις;

Μετά την εγκατάσταση του KB5014019 cumulative update preview, το build number των Windows 11 θα αλλάξει σε 22000.708.

Το Windows 11 update preview περιλαμβάνει δεκάδες βελτιώσεις ποιότητας και επιδιορθώσεις. Μερικές από αυτές είναι:

  • Επιλύει ένα πρόβλημα που προκαλεί θολά εικονίδια εφαρμογών στα αποτελέσματα αναζήτησης (σε συγκεκριμένες συνθήκες).
  • New! Windows spotlight στην επιφάνεια εργασίας με νέες εικόνες φόντου. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι νέες εικόνες θα εμφανίζονται αυτόματα ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη για την οθόνη κλειδώματος. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στα Settings > Personalization > Background > Personalize your background. Επιλέξτε Windows spotlight.
  • Επιλύει ένα πρόβλημα που αποτυγχάνει να διατηρήσει τη φωτεινότητα της οθόνης μετά την αλλαγή του display mode.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS