ΑρχικήinetApple: Καθυστερεί η επιστροφή στο γραφείο στην Bay Area

Apple: Καθυστερεί η επιστροφή στο γραφείο στην Bay Area

Η Apple ενημέρωσε τους εταιρικούς υπαλλήλους της ότι θα καθυστερήσει την επιστροφή των περισσότερων υπαλλήλων στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Apple: Βασικό στέλεχος αποχωρεί λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο
Apple

Η ομάδα αντιμετώπισης της πανδημίας της Apple, ανέφερε τις συνθήκες Covid-19 ως αιτία για την καθυστέρηση του σχεδίου επιστροφής, το οποίο είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα ανέφερε ότι η ενημέρωση αφορά υπαλλήλους στην κοιλάδα Santa Clara, όπου έχει την έδρα της η Apple.

«Θα κάνουμε αλλαγές σε άλλες τοποθεσίες όπως απαιτείται», ανέφερε το μήνυμα. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τα τοπικά δεδομένα και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ειδοποίηση τουλάχιστον δύο εβδομάδων για τυχόν αλλαγές».

Η κίνηση είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες ήταν από τις πρώτες που στράφηκαν στην εξ αποστάσεως εργασία στις πρώτες μέρες της πανδημίας, αντιμετώπισαν προκλήσεις για να φέρουν τους υπαλλήλους τους πίσω σε τακτική βάση στις γεμάτες προνόμια πανεπιστημιουπόλεις τους, για τις οποίες ξόδεψαν δισεκατομμύρια για την κατασκευή τους.

Το υβριδικό σχέδιο επιστροφής στην εργασία της Apple αποτέλεσε πηγή έντασης μεταξύ ορισμένων εργαζομένων από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από καθυστερήσεις λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19 το φθινόπωρο και το χειμώνα, η Apple άρχισε να απαιτεί από τους περισσότερους εργαζομένους να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τον Απρίλιο, προτού αυξήσει τον αριθμό σε δύο φορές την εβδομάδα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Δείτε ακόμα: Apple και Google θα καταργήσουν εγκαταλελειμμένα και outdated apps

επιστροφή στο γραφείο

Εν αναμονή της τελευταίας φάσης του πιλοτικού προγράμματος, που θα φέρει τους εργαζομένους στο γραφείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη, μια ομάδα εργαζομένων που οργανώνονταν κάτω από μια νεοσύστατη ομάδα γνωστή ως Apple Together, ζήτησε δημόσια από την ηγεσία περισσότερη ευελιξία.

«Δεν ζητάμε να αναγκαστούν όλοι να εργάζονται από το σπίτι», έγραψε η ομάδα. «Ζητάμε να αποφασίσουμε μόνοι μας, μαζί με τις ομάδες και τον άμεσο διευθυντή μας, ποιο είδος εργασιακής διευθέτησης λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα μας, είτε σε γραφείο, εργασία από το σπίτι είτε υβριδική προσέγγιση».

Η αναφορά έχει υπογραφεί από 1.445 νυν και πρώην εργαζόμενους της Apple μέχρι σήμερα.

Προς το παρόν, οι υπάλληλοι του Bay Area της Apple θα συνεχίσουν να εργάζονται στο γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα, με ορισμένα πρόσθετα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η Apple είπε στο μήνυμα προς τους εργαζόμενους ότι ζητά προσωρινά από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους του γραφείου, όπως αίθουσες συσκέψεων, διαδρόμους και ανελκυστήρες.

Δείτε επίσης: Apple Podcasts: Εισαγωγή νέων εργαλείων και ενημερώσεων

Η Apple είπε επίσης στους εργαζομένους ότι εάν «νιώθουν άβολα να έρθουν στο γραφείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχετε την επιλογή να εργαστείτε εξ αποστάσεως. Συζητήστε τα σχέδιά σας με τον διευθυντή σας».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS