ΑρχικήUpdatesΤο TikTok δοκιμάζει ένα κουμπί "δεν μου αρέσει" για σχόλια

Το TikTok δοκιμάζει ένα κουμπί “δεν μου αρέσει” για σχόλια

Όπως ανακοίνωσε χθες το TikTok, δοκιμάζει μια δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν dislike σε μεμονωμένα σχόλια σε βίντεο. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με την ασφάλεια και την επιβολή των κατευθυντήριων γραμμών της κοινότητας, το TikTok λέει ότι τα άτομα μπορούν να επισημάνουν τα σχόλια που θεωρούν «άσχετα ή ακατάλληλα» χωρίς να είναι ορατό στους άλλους ότι δεν τους αρέσουν. Η νέα δυνατότητα δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή σε επιλεγμένες περιοχές, εξαιρουμένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε επίσης: Το TikTok δοκιμάζει μια λειτουργία «ιστορικού παρακολούθησης»

TikTok

«Αυτά τα σχόλια της κοινότητας θα προστεθούν στο εύρος των παραγόντων που χρησιμοποιούμε ήδη για να διατηρήσουμε την ενότητα σχολίων σταθερά σχετική και ένα μέρος για γνήσια δέσμευση», λέει το TikTok.

Μόλις ένας χρήστης κάνει dislike σε ένα σχόλιο, η αρνητική ένδειξη δεν θα είναι δημόσια και οι σχολιαστές δεν θα ειδοποιηθούν ότι το σχόλιό τους δεν άρεσε. Οι σχολιαστές και οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν επίσης να δουν πόσες φορές έγινε dislike σε ένα σχόλιο.

Οι χρήστες του TikTok μπορούν ήδη να κάνουν dislike στα βίντεο που δεν τους αρέσουν για να υποδείξουν στην εφαρμογή ότι δεν ενδιαφέρονται για το εν λόγω περιεχόμενο. Το κουμπί “δεν μου αρέσει” φαίνεται να είναι διαθέσιμο εκτός από την επιλογή αναφοράς σχολίου για παραβιάσεις των οδηγιών κοινότητας.

Δείτε ακόμα: Πώς μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας στο TikTok

Η TikTok είπε ότι βλέπει το κουμπί ως έναν τρόπο για τους χρήστες να επισημαίνουν σχόλια που μπορεί να είναι ανεπιθύμητα ή που δεν έχουν νόημα στο πλαίσιο του βίντεο στο οποίο δημοσιεύονται. Η εταιρεία εξήγησε ότι το κουμπί “δεν μου αρέσει” δεν θεωρείται τρόπος αναφοράς σχολίων και ότι οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν την τυπική διαδικασία για την αναφορά σχολίων για παρενόχληση, ρητορική μίσους, εκφοβισμό κ.λπ.

δεν μου αρέσει

Η εταιρεία λέει επίσης ότι πειραματίζεται με την αποστολή υπενθυμίσεων σχετικά με λειτουργίες όπως το φιλτράρισμα σχολίων και ο μαζικός αποκλεισμός και διαγραφή σε δημιουργούς που λαμβάνουν μεγάλο όγκο αρνητικών σχολίων. Οι αποφάσεις σχετικά με το αν θα κυκλοφορήσει πλήρως η δυνατότητα θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το TikTok.

Στην αναφορά διαφάνειας που κυκλοφόρησε το TikTok λέει ότι αφαίρεσε περισσότερα από 85 εκατομμύρια βίντεο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021 για παραβιάσεις, περίπου το 1 τοις εκατό όλων των βίντεο που ανέβηκαν στην εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Ο αλγόριθμος TikTok κατευθύνει τους χρήστες σε fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εάν κυκλοφορήσει πλήρως, η δυνατότητα θα ενταχθεί στα υπάρχοντα εργαλεία του TikTok για δημιουργούς, όπως η επιλογή να φιλτράρουν όλα τα σχόλια για μη αυτόματο έλεγχο ή να φιλτράρουν σχόλια που περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά που έχουν επιλέξει. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιος μπορεί να σχολιάσει το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε στην πλατφόρμα να σχολιάζει, μόνο σε άτομα που ακολουθούν ή σε κανέναν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS