ΑρχικήsecurityΦυλακίστηκε άνδρας για κατασκοπεία εφήβων και κλοπή φωτογραφιών

Φυλακίστηκε άνδρας για κατασκοπεία εφήβων και κλοπή φωτογραφιών

Το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε στη φυλακή άνδρα, για κατασκοπεία εφήβων και κλοπή φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχόμενου.

κατασκοπεία εφήβων

Ένας άνδρας από το Nottingham μπήκε στη φυλακή, με την κατηγορία ότι για δύο χρόνια παραβίαζε υπολογιστές και τηλέφωνα δεκάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εφήβων, και τους κατασκόπευσε χρησιμοποιώντας remote access trojans (RATs).

Δείτε επίσης: EA: Παραβιάστηκαν 50 high-profile λογαριασμοί FIFA 22

Πώς δρούσε ο κατηγορούμενος;

Ο 32χρονος Robert Davies χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ στα social media και λογαριασμούς Skype και επικοινωνούσε με τα θύματά του (catfishing). Στη συνέχεια, παραβίαζε τις συσκευές τους στέλνοντας κακόβουλους συνδέσμους που του επέτρεπαν να μολύνει τις συσκευές με RATs (σχεδιασμένα έτσι ώστε να αποφεύγουν τα εργαλεία ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού).

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα RATs για να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στις συσκευές και να κλέψει εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου (κυρίως γυναικών) που είχαν αποθηκευτεί εκεί”, ανέφερε σε δελτίο τύπου η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA).

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, χρησιμοποίησε την παράνομη πρόσβασή του για να κατασκοπεύσει μια έφηβη μέσω της web κάμερας της, μετατρέποντας τη συνάντηση σε μια σειρά από άσεμνες εικόνες“.

Βρέθηκε, επίσης, ότι ο 32χρονος ήταν πελάτης του “We Leak Info“, μιας μεγάλης διαδικτυακής αγοράς που ισχυριζόταν ότι παρείχε πρόσβαση σε περίπου 12,5 δισεκατομμύρια αρχεία που είχαν κλαπεί από παραβιάσεις δεδομένων. Ωστόσο, οι αρχές επιβολής του νόμου κατάφεραν να κλείσουν την αγορά τον Ιανουάριο του 2020.

Δείτε επίσης: Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla

Ο Davies εκμεταλλευόταν την πρόσβασή του στους υπολογιστές και τα τηλέφωνα των εφήβων και άλλων θυμάτων για κατασκοπεία και κλοπή φωτογραφιών, με σκοπό τη δημιουργία μιας μεγάλης συλλογής από άσεμνες εικόνες ενηλίκων και παιδιών (οι ερευνητές ανέσυραν δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδιών ενώ ανέλυαν δεδομένα στον υπολογιστή που είχε κατασχεθεί).

Η NCA κατάφερε να μάθει για τον Davies και την παράνομή δραστηριότητά του, όταν ερευνητές τον εντόπισαν να αγοράζει διάφορα “εργαλεία cybercrime” στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των RAT και των crypters που χρησιμοποίησε για να παραβιάσει και να αποκτήσει εξ αποστάσεως πρόσβαση στις συσκευές των θυμάτων του.

κλοπή φωτογραφιών εφήβων
Φυλακίστηκε άνδρας για κατασκοπεία εφήβων και κλοπή φωτογραφιών

26 μήνες φυλάκιση για το hacking και την κατασκοπεία 30 ατόμων

Σύμφωνα με την NCA, ο 32χρονος είχε στην κατοχή του μια σειρά εργαλείων που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Δείτε επίσης: Έξυπνα όπλα: Έρχονται στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες

Όχι μόνο χρησιμοποιούσε αυτά τα εργαλεία για να εισβάλει στις συσκευές των ανθρώπων, τα χρησιμοποιούσε και για να κατασκοπεύει τα ανυποψίαστα θύματά του και να κλέψει γυμνές εικόνες τους για τη σεξουαλική του ικανοποίηση. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον ένα από τα θύματά του ήταν έφηβος και βρήκαμε μια συλλογή εικόνων και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στον υπολογιστή του“.

Ο Davies καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα σε φυλάκιση 26 μηνών αφού ομολόγησε την ενοχή του για 24 αδικήματα του νόμου περί κατάχρησης υπολογιστών, για κατοχή και δημιουργία απρεπών εικόνων παιδιών/εφήβων και για κατοχή ακραίων πορνογραφικών εικόνων.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS