ΑρχικήinetKim Kardashian και Floyd Mayweather κατηγορούνται για crypto απάτη

Kim Kardashian και Floyd Mayweather κατηγορούνται για crypto απάτη

Η Kim Kardashian και ο Floyd Mayweather κατηγορούνται για συμμετοχή σε crypto απάτη, που σχετίζεται με το EthereumMax cryptocurrency.

Η Kim Kardashian και ο αστέρας του box, Floyd Mayweather, κατηγορούνται για παραπλάνηση επενδυτών, μέσω της προώθησης ενός όχι και τόσο γνωστού cryptocurrency με το όνομα EthereumMax, στα εκατομμύρια των followers τους στα social media.

Δείτε επίσης: Η Mozilla σταματά τα crypto donations μετά από επικρίσεις σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις

Μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, κατηγορεί όσους βρίσκονται πίσω από το EthereumMax αλλά και τους celebrities που προώθησαν το cryptocurrency, για συνεργασία με σκοπό την τεχνητή αύξηση της αξίας του token. Η αγωγή αναφέρει ότι αυτό έγινε μέσω “ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεωνσε αναρτήσεις στα social media.

Η Kim Kardashian προκάλεσε σάλο πριν από μερικούς μήνες, όταν έκανε μια ανάρτηση στο Instagram προωθώντας το EthereumMax token. “Are you guys into crypto????“, έγραψε η Kardashian. “Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή, απλά μοιράζομαι όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το Ethereum Max token!“.

Η Kim Kardashian συμπεριέλαβε το hashtag #ad στην ανάρτηση, υπονοώντας ότι πληρώθηκε για να το προωθήσει το crypto.

Εν τω μεταξύ, ο Floyd Mayweather προώθησε επίσης το EthereumMax, αφού το crypto έγινε δεκτό ως πληρωμή για τα εισιτήρια σε αγώνα πυγμαχίας, μια κίνηση που σύμφωνα με την αγωγή, αύξησε απότομα τους όγκους συναλλαγών.

Δείτε επίσης: Οι απατεώνες έκλεψαν cryptocurrency αξίας 7,7 δισ. δολαρίων (2021)

Kardashian Mayweather crypto

Ο Mayweather προώθησε το EthereumMax και σε ένα σημαντικό bitcoin conference στο Μαϊάμι. Ο Floyd Mayweather δεν φαίνεται να έχει αποκαλύψει τίποτα για πληρωμή, για την προώθηση του token.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο ενάγων Ryan Huegerich, κάτοικος Νέας Υόρκης, και άλλοι επενδυτές που αγόρασαν EthereumMax tokens μεταξύ 14 Μαΐου 2021 και 17 Ιουνίου 2021, υπέστησαν απώλειες ως αποτέλεσμα των παραπλανητικών δηλώσεων των Kardashian και Mayweather.

Το EthereumMax έχει χάσει περίπου το 97% της αξίας του από τις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα ορισμένοι επενδυτές να το χαρακτηρίσουν ως μια απάτη “pump and dump”, όπου οι απατεώνες προσπαθούν να αυξήσουν την τιμή ενός asset μέσω ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το EthereumMax “δεν έχει καμία σύνδεση” με το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο cryptocurrency, αν και σύμφωνα με την αγωγή, το παρόμοιο όνομα φαίνεται να είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης των επενδυτών, ώστε να πιστέψουν ότι το token είναι μέρος του δικτύου Ethereum.

Εκπρόσωπος του EthereumMax project αρνήθηκε τις κατηγορίες για crypto απάτη, δηλώνοντας ότι η αγωγή ήταν “γεμάτη από παραπληροφόρηση“.

Δείτε επίσης: Νέο phishing scam στις ΗΠΑ: Δόλια QR codes στους μετρητές στάθμευσης

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ονόματα των celebrities αναφέρονται σε απάτες crypto.

Το 2018, o Floyd Mayweather κατηγορήθηκε για μια αμφιλεγόμενη crypto crowdfunding μέθοδο. Ο Mayweather πλήρωσε πάνω από 600.000 δολάρια σε διακανονισμό με την SEC, χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τα ευρήματα της ρυθμιστικής αρχής.

EthereumMax

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Charles Randell, πρόεδρος του Financial Conduct Authority του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε τη διαφήμιση της Kim Kardashian στο Instagram για το EthereumMax και προειδοποίησε για crypto απάτες. Ο Randell είπε ότι δεν μπορούσε να πει εάν το EthereumMax ήταν απάτη, αλλά σχολίασε ότι “οι influencers των social media μπορεί να πληρώνονται από απατεώνες για να τους βοηθήσουν σε pump and dump απάτες“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS