ΑρχικήinetΔιορθώστε εύκολα τα κενά που αφήνουν οι φτηνοί εκτυπωτές 3D

Διορθώστε εύκολα τα κενά που αφήνουν οι φτηνοί εκτυπωτές 3D

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τον Stefan του CNC Kitchen, είναι η μεθοδικότητά του όταν εργάζεται για τη βελτίωση των διαδικασιών τρισδιάστατης εκτύπωσης ή όταν προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με έναν εκτυπωτή. Και στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα είναι τα κενά που δημιουργούνται μερικές φορές, όταν γίνεται 3D εκτύπωση από φτηνό εκτυπωτή.

3D εκτυπωτές

Δείτε επίσης: Άντρας χρησιμοποίησε 3D εκτύπωση για να βοηθήσει το τυφλό σκυλί του

Ο εν λόγω εκτυπωτής είναι ένας Cetus MK3, ένας εκτυπωτής που έχει αγοραστεί από πάρα πολλούς ανθρώπους, λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του και της υψηλής ποιότητας γραμμικών εδράνων. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να βελτιωθούν στον εν λόγω εκτυπωτή και η τάση του για ασυνεπή στρώματα ήταν το κυριότερο από τα μειονεκτήματά του. Ωστόσο ο Stefan, εφάρμοσε μία συστηματική διαδικασία εξάλειψης για να βρει τη βασική αιτία.

Δείτε ακόμα: Αγωγή εναντίον της Canon επειδή απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

Το πρόβλημα ήταν λεπτό και πιθανότατα θα μπορούσε να είναι η αιτία παρόμοιων προβλημάτων και σε άλλους εκτυπωτές. Η διόρθωση ήταν επίσης εύκολη και εντελώς μηχανική, αφού χρειάστηκε να αντικαταστήσει απλά μερικά μέρη του εκτυπωτή. Ο ίδιος δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει όλη τη διαδικασία αλλαγής, καθώς και τις συγκρίσεις πριν και μετά. Ο Stefan αναφέρεται επίσης σε μια επερχόμενη μέθοδο για το πώς ελέγχει τον Cetus από τον πίνακα ελέγχου, το οποίο είναι επίσης ένα ενδιαφέρον κατόρθωμα που θέλουμε να δούμε.

Δείτε επίσης: 3D modelling: Πως θα ήταν τα αληθινά πρόσωπα αρχαίων Ελλήνων [Video]

Εάν δεν έχετε δει κανένα από τα άλλα βίντεο 3D εκτύπωσης του Stefan, θα πρέπει πραγματικά να τους ρίξετε μια ματιά. Είτε πρόκειται για μείωση των κραδασμών με τη χρήση σκυροδέματος, βελτίωση των εκτυπώσεων, είτε για τη χρήση ανάλυσης πεπερασμένων στοιχείων για τη βελτιστοποίηση των εκτυπώσεων, έχει πάντα μια ενδιαφέρουσα άποψη για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS