ΑρχικήsecurityΤο Sinclair Broadcast Group δέχτηκε επίθεση ransomware

Το Sinclair Broadcast Group δέχτηκε επίθεση ransomware

Το Sinclair Broadcast Group, η μητρική εταιρεία δεκάδων ειδησεογραφικών σταθμών στις ΗΠΑ, χτυπήθηκε από ransomware το Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: REvil ransomware: “Κλείνει” ξανά μετά από παραβίαση των Tor sites

Sinclair

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Συνεχείς επιθέσεις ransomware στις εγκαταστάσεις του τομέα υδάτων

Η Sinclair είπε σε ένα δελτίο τύπου σήμερα το πρωί ότι οι χάκερ είχαν χρησιμοποιήσει ransomware για να κρυπτογραφήσουν μερικούς από τους βασικούς λειτουργικούς servers του, καθιστώντας τους άχρηστους και έκλεψαν ορισμένα δεδομένα.

«[Η] επίθεση προκάλεσε – και μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί – διαταραχή σε τμήματα των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πτυχών της παροχής τοπικών διαφημίσεων από τους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της για λογαριασμό των πελατών της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα νέα για την επίθεση αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Record, ένα μέσο ενημέρωσης που ανήκει στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Το ransomware έχει γίνει ένα προσοδοφόρο εργαλείο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι συχνά επιτίθενται εξ αποστάσεως σε αμερικανικές εταιρείες και τις εκβιάζουν για χρήματα. Οι περισσότεροι επιτιθέμενοι πλέον επιλέγουν να κλειδώσουν τους υπολογιστές των θυμάτων και να κλέψουν τα δεδομένα τους, απειλώντας ότι θα τα διαρρεύσουν αν δεν πληρωθούν.

Πολλοί servers και πολλά workstations μολύνθηκαν με το ransomware, είπε η Sinclair.

Δείτε επίσης: VirusTotal: Τι έδειξε η ανάλυση 80 εκατομμυρίων δειγμάτων ransomware;

Η Sinclair παρατήρησε την επίθεση την Παρασκευή. Οι χειριστές ransomware συχνά εξαπολύουν τις επιθέσεις τους στην αρχή του Σαββατοκύριακου με την ελπίδα ότι τα θύματα δεν θα το προσέξουν.

Η Sinclair είναι το δεύτερο μητρικό δίκτυο ειδησεογραφικών σταθμών που χτυπήθηκε με ransomware φέτος. Τον Ιούνιο, το Cox Media Group ήταν επίσης μολυσμένη με ransomware, με αποτέλεσμα ορισμένοι συνεργαζόμενοι σταθμοί ειδήσεων να μην μπορούν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές ή τα τηλέφωνά τους για μέρες.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS