ΑρχικήinetΆντρας χρησιμοποίησε 3D εκτύπωση για να βοηθήσει το τυφλό σκυλί του

Άντρας χρησιμοποίησε 3D εκτύπωση για να βοηθήσει το τυφλό σκυλί του

Τα τελευταία χρόνια η 3D εκτύπωση έχει φανεί χρήσιμη σε αρκετούς τομείς, από την χρήση της σε διαστημόπλοια μέχρι την κατασκευή σπιτιών και ατομικού εξοπλισμού. Και τώρα ένας άντρας έχει χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να διευκολύνει τη ζωή του κατοικιδίου του.

3D εκτύπωση

Ο ερασιτέχνης σχεδιαστής Chad Lalande, δημιούργησε μία συσκευή, χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή Creality Ender 5 3D + για να βοηθήσει το 18χρονο, τυφλό σκυλί του τη Sienna, ώστε να μην σκουντουφλάει πάνω σε έπιπλα και τοίχους.

Η συσκευή είναι σχεδιασμένη γύρω από ένα κολλάρο που φοριέται στο λαιμό του κατοικίδιου ζώου, το οποίο περιβάλλεται από ένα μεγαλύτερο στεφάνι που έχει στερεωθεί με ένα βραχίονα που ενώνεται στο πίσω μέρος του κολλάρου. Επίσης έχει και υποδοχές για να φοράτε το λουρί στο κατοικίδιό σας και το πηγαίνετε βόλτα με ασφάλεια.

Ο Lalande έχει δημιουργήσει κι άλλες συσκευές για τετράποδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως δυσκολία στο περπάτημα ή παράλυση των πίσω άκρων, χρησιμοποιώντας 3D εκτύπωση.

Φυσικά υπάρχουν ήδη στην αγορά ειδικά στεφάνια για τυφλά σκυλιά, αλλά συχνά είναι ακριβά και δεν δίνουν πολλές επιλογές για ένα σκυλί με το μικροσκοπικό μέγεθος της Sienna.

Ωστόσο ο Lalande παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε να βρει το κατάλληλο προστατευτικό για το σκυλάκι του. Δημιούργησε έξι εκδοχές της στεφάνης ασφαλείας της Sienna, προσπαθώντας να βρει το σωστό σχέδιο, το οποίο δημιούργησε χρησιμοποιώντας το LightWave 3D και το Cura. Τα πρώτα σχέδια ήταν πολύ στενά και δεν την εμπόδιζαν να χτυπά σε επιφάνειες. Έτσι διεύρυνε και επέκτεινε τη στεφάνη, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα το κεφάλι της, ενώ παρέμενε προστατευμένο από όλες τις πλευρές. Ο Lalande, ζήτησε επίσης τη γνώμη των μελών μίας ομάδας στο Facebook και εκεί του πρότειναν να τοποθετήσει το βραχίονα που κρατά τη στεφάνη στο κολλάρο.

σκυλί

Το τελικό προϊόν την προστατεύει με επιτυχία από την πρόσκρουση σε πράγματα, ενώ εξακολουθεί να της επιτρέπει να πηγαίνει όπου θέλει. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να φτάσει στο μπολ με το φαγητό ή το νερό με τη στεφάνη ασφαλείας, οπότε πρέπει να αφαιρείται περιοδικά μέσα στην ημέρα, είπε ο Lalande.

Μπορείτε να βρείτε το τελικό σχέδιο στο Thingiverse εάν σας ενδιαφέρει να εκτυπώσετε μία στεφάνη για το δικό σας κατοικίδιο. Εάν ωστόσο το κάνετε, είστε νομικά υποχρεωμένοι να μοιραστείτε τις φωτογραφίες στα σχόλια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS