ΑρχικήsecurityOVH down: Πρόβλημα σύνδεσης για εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως!

OVH down: Πρόβλημα σύνδεσης για εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως!

OVH down: Η OVH, γαλλική εταιρεία cloud computing που προσφέρει VPS, αποκλειστικούς διακομιστές και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, υφίσταται γενικό blackout με χιλιάδες ιστοτόπους να βρίσκονται εκτός σύνδεσης από τις 9:30 το πρωί αυτήν την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021.

Δείτε Ακόμα: Hacked site του Donald Trump από τον Τούρκο RootAyyildiz και τους 1877 Team

OVH down: Πρόβλημα σύνδεσης για εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως!
OVH down: Πρόβλημα σύνδεσης για εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως!

Λίγες ημέρες πριν από την IPO του OVHCloud, που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Παρασκευή στο Euronext Paris, οι ιστότοποι που φιλοξενούνται στην OVH παρουσιάζουν δυσλειτουργίες από τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου.

Σε Twitter post ο Octave Klaba, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της OVH, αναφέρει το εξής σχετικά με τα προβλήματα σύνδεσης:

«Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση των επιθέσεων DDoS έχει αυξηθεί δραματικά. Αποφασίσαμε να αυξήσουμε την ικανότητα επεξεργασίας DDoS προσθέτοντας νέα υποδομή στο DC VH (US-EST). Μια κακή διαμόρφωση του δρομολογητή προκάλεσε την αποτυχία του δικτύου.»

Παγκόσμιο blackout

Από τις 9:30 το πρωί, πολλοί ιστότοποι έχουν σταματήσει να ανταποκρίνονται. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε, προς το παρόν, τους λόγους αυτής της αποτυχίας, αλλά ο ιστότοπος DownDetector επιβεβαιώνει τα προβλήματα πρόσβασης. Αυτή η αποτυχία επηρεάζει όλους τους διακομιστές OVHCloud, συμπεριλαμβανομένου του θεσμικού ιστότοπού τους.

Δείτε Ακόμα: Η Apache Web Server ευπάθεια επηρεάζει servers στην Ελλάδα! [Τεχνική Ανάλυση]

Σύμφωνα με το OVHCloud, προγραμματίστηκε μια ενημέρωση ενός δρομολογητή σήμερα το πρωί, αυτό θεωρητικά δεν πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή των υπηρεσιών. Ωστόσο, στο Twitter, ένας χρήστης επεσήμανε ότι ήταν δυνατή η σύνδεση στο Gravelines datacenter χρησιμοποιώντας IPv6, IPv4 routing.

OVH down: Twitter post

Δείτε Ακόμα: Η Microsoft μετατρέπει το Windows Subsystem (Linux) σε Windows 11 app

Ποια ιστοσελίδα είναι offline

Η τρέχουσα διακοπή είναι ακόμη μεγαλύτερη από τη φωτιά που έπληξε τα OVHCloud κέντρα δεδομένων καθώς φαίνεται ότι επηρεάζει το παγκόσμιο δίκτυο. Ο ιστότοπος data.gouv.fr, που φιλοξενείται από την OVH, δεν είναι πλέον προσβάσιμος, όπως και τα Simplified procedures site, Strasbourg airport site, Interflora sales site κλπ.

Άρθρο σε εξέλιξη, επικείμενες επικαιροποιήσεις

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS