ΑρχικήinetΟι οδηγοί της Tesla γίνονται «απρόσεκτοι» όταν χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο

Οι οδηγοί της Tesla γίνονται «απρόσεκτοι» όταν χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο

Η Tesla ενδέχεται σύντομα να λανσάρει τον τελευταίο αυτόματο πιλότο FSD (πλήρης αυτοματοποιημένη οδήγηση) σε μια μεγάλη ομάδα οδηγών και οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι με αυτό. Έχουν λόγους να ανησυχούν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του MIT που είδε η TechCrunch. Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι οι οδηγοί γίνονται πιο απρόσεκτοι όταν χρησιμοποιούν το σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla.

Tesla

Δείτε επίσης: NTSB: Η Tesla δεν είναι έτοιμη για την επέκταση του full self-driving mode

Το γεγονός ότι οι οδηγοί ενδέχεται να μην δίνουν τόσο μεγάλη προσοχή στο δρόμο όταν χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο δεν προκαλεί σοκ. Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι οι ερευνητές μπόρεσαν να δουν ακριβώς πού κοίταγαν οι οδηγοί όταν ήταν ενεργοποιημένος ο αυτόματος πιλότος.

Τα βλέμματα εκτός δρόμου κατευθύνονταν προς τα κάτω και προς την περιοχή της κεντρικής στοίβας, επομένως “πιθανότατα δεν σχετίζονται με την οδήγηση”. Αντίθετα, η αναζήτηση προς αυτές τις κατευθύνσεις συνδέεται συνήθως με δραστηριότητες όπως η ματιά προς τα κάτω σε ένα smartphone ή η αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής. Αυτές είχαν συχνά μεγαλύτερη διάρκεια με το Autopilot ενεργοποιημένο και ήταν πολύ πιο συχνές από τις εκτός δρόμου ματιές στη χειροκίνητη οδήγηση, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δείτε επίσης: Tesla: Οι καλοί οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στο Full Self-Driving Beta

Παρά το όνομα, ο αυτόματος πιλότος FSD (πλήρης αυτόματη οδήγηση) της Tesla είναι απλώς ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού και πολύ μακριά από το να είναι πλήρως αυτόνομο. Ως εκ τούτου, απαιτεί από τους οδηγούς να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και να παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση, αλλά η Tesla δεν χρησιμοποιεί κάμερες ή άλλα μέσα για να παρακολουθεί το κομμάτι της εγρήγορσης.

Η τελευταία έκδοση, 10.0.1, υποτίθεται ότι παίρνει πιο σίγουρες οδηγικές αποφάσεις, αλλά μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο σε μια σχετικά μικρή ομάδα δοκιμαστών beta. Ωστόσο, η Tesla σχεδιάζει να την κυκλοφορήσει ευρύτερα από τις 24 Σεπτεμβρίου και ενδέχεται να την κυκλοφορήσει σε όλα τα EVS του Autopilot FSD, εν αναμονή μιας δοκιμής επτά ημερών που θα παρακολουθεί τις οδηγικές συνήθειες του οδηγού.

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει ευρύτερη κυκλοφορία του λογισμικού «Full Self-Driving»

Ωστόσο, η νέα έκδοση θα μπορούσε να φέρει την Tesla ενάντια στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές. Η επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB), Jennifer Homendy, δήλωσε πρόσφατα ότι η Tesla δεν πρέπει να κυκλοφορήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού μέχρι να αντιμετωπίσει “βασικά ζητήματα ασφάλειας“. Επίσης, δεν ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι η Tesla κάνει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Πηγή πληροφοριών: au.finance.yahoo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS