ΑρχικήinetΟ συνιδρυτής της Bitmain μετατρέπει την επιχείρηση Crypto σε Unicorn

Ο συνιδρυτής της Bitmain μετατρέπει την επιχείρηση Crypto σε Unicorn

Το κρυπτο-χρηματοδοτικό εγχείρημα Matrixport, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Bitmain Technologies Ltd., Wu Jihan, έχει συγκεντρώσει νέα κεφάλαια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών συνεργατών της DST Global και Tiger Global, αυξάνοντας την αποτίμησή του σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μόλις δύο χρόνια από την έναρξή του.

Δείτε επίσης: Ιταλός άνδρας συνελήφθη αφού πλήρωσε εκτελεστή με cryptocurrency

Ο κύκλος χρηματοδότησης Series C, καθοδηγήθηκε από συνεργάτες της DST Global καθώς και από τις C Ventures και K3 Ventures με άλλους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των Qiming Venture Partners και υπαρχόντων υποστηρικτών όπως το IDG Capital και το Dragonfly Capital, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Η νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στη Σιγκαπούρη έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, με μια δεύτερη δόση να έρχεται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ge Yuesheng σε συνέντευξή του.

Η Crypto τραπεζική εξακολουθεί να είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο σε σύγκριση με τα πορτοφόλια και τις ανταλλαγές“, δήλωσε ο Ge. “Οι πελάτες μας είναι κυρίως άτομα με υψηλή καθαρή αξία σε κρυπτονομίσματα που έχουν μεγάλο εύρος κινδύνων και προσδοκιών“.

Το Matrixport ανήκει σε μια ομάδα νεοσύστατων επιχειρήσεων που προσπαθούν να φέρουν μια γνωστή φόρμουλα της Wall Street στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για κρυπτονομίσματα από τη φύλαξη έως τις συναλλαγές και δομημένα προϊόντα σε θεσμικούς και λιανικούς πελάτες. Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, κατείχε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων πελατών υπό διαχείριση και φύλαξη, ανέφερε η εταιρεία.

Δείτε ακόμα: Σχετίζεται η αστρολογία με τα cryptocurrencies; H Maren Altman λέει “ναι”

Η εταιρεία στοχεύει να γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό σε τρία έως πέντε χρόνια, για να προσφέρει στους επενδυτές μία έξοδο, δήλωσε ο Ge τη Δευτέρα. Στοχεύει επίσης να έχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και φύλαξη εντός πέντε ετών.

Ο Wu απομάκρυνε το Matrixport από την Bitmain το 2019, αφού ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο αντιμετώπισε κρίση μετρητών. Τον Ιανουάριο, παραιτήθηκε από πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας που δημιούργησε πριν από επτά χρόνια, τερματίζοντας τον πολυετή αγώνα εξουσίας με τον συνιδρυτή του Micree Zhan. Ο Wu υπηρετεί τώρα ως πρόεδρος της Matrixport, με τον Ge, τον πρώην σύμμαχό του στην Bitmain, ως CEO. Το δίδυμο έχει το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας, είπε ο Ge.

Δείτε επίσης: Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Η νεοσύστατη εταιρεία έλαβε έσοδα από 7 έως 8 εκατομμύρια δολάρια για το 2019 και αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί το 2020, είπε στους επενδυτές όταν έθεσε χρηματοδότηση πέρυσι. Ο Ge είπε ότι η εταιρεία είναι κερδοφόρα, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικούς αριθμούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS