ΑρχικήyoutubeΣχετίζεται η αστρολογία με τα cryptocurrencies; H Maren Altman λέει "ναι"

Σχετίζεται η αστρολογία με τα cryptocurrencies; H Maren Altman λέει “ναι”

Η Maren Altman είναι μια γνωστή νεαρή αστρολόγος, η οποία έχει αποκτήσει πολλούς fans στο TikTok, όταν οι τελευταίοι διαπίστωσαν ότι η Altman προέβλεψε με κάθε λεπτομέρεια ό,τι έγινε στις αμερικανικές εκλογές του 2020 μεταξύ Biden και Trump.

Η Altman δημοσιεύει διάφορα αστρολογικά βίντεο στα social media της, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στην πολιτική και τους celebrities. Πλέον, είναι μεγάλο όνομα στην κοινότητα της αστρολογίας. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα βίντεό της εφαρμόζουν την αστρολογία σε ένα ιδιαίτερο θέμα: τα cryptocurrencies.

αστρολογία

Σύμφωνα με την αστρολογία, οτιδήποτε έχει επαληθεύσιμη ημερομηνία γέννησης ή ημερομηνία δημιουργίας, έχει ένα γράφημα γέννησης που μπορεί να διαβαστεί για να συλλεχθούν προγνωστικές πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αστρολογία για σχέσεις, κατοικίδια ζώα, πολιτικά κινήματα, ακόμα και για bitcoin.

Δείτε επίσης: Κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για hacking bitcoin wallets

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για την αστρολογία μέσω των Instagram, TikTok, Facebook, Twitter“, δήλωσε ο αστρολόγος Robert Weinstein.

Η Maren ενδιαφερόταν για την αστρολογία από μικρή. Ως παιδί, έπαιρνε την εφημερίδα που αγόραζε η οικογένειά της και αναζητούσε κατευθείαν τα καθημερινά ωροσκόπια.

Στα εφηβικά της χρόνια, άρχισε να μελετά σοβαρά την αστρολογία και εκείνη την περίοδο έβγαλε μερικά χρήματα, τα οποία τα αποταμίευσε για να τα επενδύσει σε crypto. Στη συνέχεια, αξιοποίησε τις αστρολογικές της δεξιότητες στο TikTok.

Σε ένα τυπικό αστρολογικό βίντεο σχετικά με τα cryptocurrencies, η Maren Altman διαβάζει το γράφημα δημιουργίας ενός συγκεκριμένου νομίσματος και κάνει προβλέψεις για το άμεσο μέλλον του.

cryptocurrencies

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Maren διάβασε το διάγραμμα του bitcoin, χρησιμοποιώντας την ημερομηνία δημιουργίας του, 3 Ιανουαρίου 2009. “Η νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, στις 13 Ιανουαρίου, φαίνεται μεγάλη για το bitcoin“, λέει η Maren Altman στο βίντεο. Στη συνέχεια λέει κάτι για τη θέση του Κρόνου και του Ερμή και για το πώς θα επηρεάσουν το bitcoin στις 11 Ιανουαρίου, συμπεραίνοντας πως πιθανότατα θα υπάρξει μια στιγμιαία πτώση. Αλλά με τη νέα σελήνη, και με βάση τις θέσεις του Πλούτωνα και του Δία, η Maren διαπίστωσε ότι θα υπάρξει ξανά άνοδος.

Δείτε επίσης: Musk: Η Tesla θα δέχεται bitcoin που εξορύσσονται με καθαρή ενέργεια

Με άλλα λόγια, η θέση του Κρόνου και του Ερμή υποδήλωνε πτώση της αξίας του bitcoin, αλλά ο Δίας και ο Πλούτωνας έδειξαν ότι η τιμή του bitcoin θα ανακάμψει.

Η αλήθεια είναι ότι η τιμή υποχώρησε στις 11 Ιανουαρίου και ανέβηκε δύο ημέρες αργότερα, ενώ συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά μέχρι τον Απρίλιο.

Αν και η Maren ισχυρίζεται ότι δεν προσφέρει οικονομικές συμβουλές σε αυτά τα αστρολογικά βίντεο, πολλοί χρήστες το αντιλαμβάνονται έτσι.

Σε ένα άλλο TikTok βίντεο, πρότεινε ότι ο Μάιος θα ήταν ασταθής, αλλά θα μπορούσε να βρει το νόμισμα στα υψηλότερα όλων των εποχών. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η αξία του bitcoin έπεσε.

Καθώς φαίνεται, οι παραπάνω αστρολογικές προβλέψεις επικεντρώνονται κατά βάση σε οικονομικά θέματα. Το λεγόμενο “financial astrology” υπάρχει εδώ και δεκαετίες με διάφορες μορφές. Ο Robert Weinstein έγινε ένας από τους πρώτους αστρολόγους που επικεντρώθηκαν στα cryptocurrencies- και ειδικά στο bitcoin. Μοιράζεται τα ευρήματά του στο site του, το Astro Crypto Report και μέσω του Twitter, @AstroCryptoGuru.

Ήταν ένα από τα δυνατά ονόματα στην αστρολογία των cryptocurrencies, μέχρι που εμφανίστηκε η Maren Altman.

Maren Altman bitcoin

Πολλοί άνθρωποι έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την αστρολογία και την εφαρμογή της στα cryptocurrencies. O Fredrick Standfield, ιδρυτής της Lifewater Wealth Management στην Ατλάντα, δήλωσε ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται σε σχέση με τα cryptocurrencies, επειδή “βλέπουν πόσα χρήματα κερδίζουν οι άνθρωποι”, αλλά “δεν βλέπουν πόσα χρήματα χάνουν κάποιοι άλλοι” ενώ ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί αυτό.

Δείτε επίσης: Ιταλός άνδρας συνελήφθη αφού πλήρωσε εκτελεστή με cryptocurrency

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να μπαίνουν σε αυτό και δεν το καταλαβαίνουν πραγματικά, νομίζω ότι τότε αρχίζουν να ασχολούνται με πράγματα, όπως η αστρολογία, η οικονομική ψευδοεπιστήμη, πράγματα που δεν είναι απόλυτα συμβατά με μια επιστημονική μεθοδολογία, για μένα“, είπε ο Standfield.

Όταν μια πρόβλεψη βγαίνει αληθινή, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι οι αστρολόγοι έχουν δίκιο. “Οι άνθρωποι τείνουν να ερμηνεύουν πληροφορίες με τρόπο που επιβεβαιώνει αυτό που ήδη πιστεύουν και αγνοούν οτιδήποτε αντίθετο, ειδικά όταν εμπλέκονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης“.

Η αστρολογία είναι ένας αμφιλεγόμενος κλάδος και ενώ υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές, υπάρχουν κι αυτοί που την αμφισβητούν και απορρίπτουν ειδικά σε οικονομικά θέματα.

Πηγή: The Washington Post

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS