ΑρχικήHow ToFacebook: Πώς να αρχειοθετήσετε posts σας (χωρίς να τα διαγράψετε)

Facebook: Πώς να αρχειοθετήσετε posts σας (χωρίς να τα διαγράψετε)

Ανησυχείτε μήπως posts που έχετε κοινοποιήσει, στο παρελθόν, στο Facebook, κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στο προφίλ σας; Το Facebook σάς δίνει τη λύση, καθώς διαθέτει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να αρχειοθετήσετε μαζικά τα παλιά σας Facebook posts, ώστε να μην μπορεί να τα δει κανένας άλλος εκτός από εσάς.

Η λειτουργία αρχειοθέτησης στο Facebook, αντί να περιορίζει μόνο ορισμένα άτομα, μειώνει αποτελεσματικά το κοινό που μπορεί να δει ένα post, καθώς μπορείτε να το δείτε μόνο εσείς. Ακόμα κι αν κάποιος άλλος έχει το URL ενός post που έχετε αναρτήσει, το περιεχόμενο δεν θα είναι προσβάσιμο. Τα βήματα για να γίνει αυτό είναι περίπου ίδια, είτε χρησιμοποιείτε το Facebook στο web είτε μέσω ενός mobile app.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Μόλις πρόσφατα απέκλεισε το hashtag #VaccinesKill

Facebook posts - αρχειοθέτηση
Facebook: Πώς να αρχειοθετήσετε posts σας (χωρίς να τα διαγράψετε)

Για να αποκρύψετε ένα μεμονωμένο post, πρέπει πρώτα να το βρείτε στο προφίλ σας. Κάντε κλικ ή πατήστε στο ellipsis «…» στην επάνω δεξιά γωνία του post box και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Μετακίνηση σε αρχείο» στο αναπτυσσόμενο μενού. Το post θα εξαφανιστεί και θα δείτε μια ειδοποίηση ότι μετακινήθηκε στο αρχείο σας.

Facebook posts - αρχειοθέτηση
Facebook posts – αρχειοθέτηση

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό σε πολλά posts ταυτόχρονα, διευκολύνοντας τη διαχείριση ενός backlog από posts που δεν θέλετε πλέον να βλέπουν οι φίλοι σας. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του εργαλείου “Διαχείριση αναρτήσεων” στο αρχείο καταγραφής δραστηριότητας.

Για πρόσβαση σε αυτήν την διαδικτυακή έκδοση του Facebook, κάντε κλικ στο βέλος που είναι στραμμένο προς τα κάτω, στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο> Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων. Κάντε κλικ στο “Οι αναρτήσεις σας” στο αριστερό μενού για να δείτε μια λίστα αναρτήσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα checkboxes δίπλα στα posts για να επιλέξετε όσα θέλετε, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Αρχείο” για να τα στείλετε στο αρχείο.

Δείτε ακόμη: Facebook: Ομάδες κατά του εμβολιασμού αποφεύγουν την ανίχνευση αλλάζοντας όνομα

αρχειοθέτηση
Facebook posts – αρχειοθέτηση

Παρόμοια διαδικασία ακολουθείτε και στα mobile apps του Facebook. Ωστόσο, για να μεταβείτε στο Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων, θα πρέπει να πατήσετε στην καρτέλα “Περισσότερα” (μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές), στη συνέχεια πατήστε Ρυθμίσεις & Απόρρητο> Ρυθμίσεις και επιλέξτε “Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων” κάτω από το section “Πληροφορίες στο Facebook”. Τώρα μπορείτε να πατήσετε “Διαχείριση των δημοσιεύσεών σας” για μαζική αρχειοθέτηση ή διαγραφή.

Πώς να επαναφέρετε αρχειοθετημένα posts
Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα posts που αρχειοθετείτε είναι ορατά μόνο σε εσάς. Μπορείτε να καταστήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα posts ξανά ορατό, μεταβαίνοντας στο Αρχείο σας, προσβάσιμο μέσω του αρχείου καταγραφής δραστηριοτήτων.

Για να φτάσετε εκεί στην διαδικτυακή έκδοση του Facebook, κάντε κλικ στο βέλος που είναι στραμμένο προς τα κάτω, στην επάνω δεξιά γωνία του feed σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο> Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων. Από εδώ μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Αρχείο” στο αριστερό μενού για να δείτε τις δημοσιεύσεις σας. Χρησιμοποιήστε το checkbox για να τα επιλέξετε και, και κάντε κλικ στο κουμπί “Επαναφορά” για να τα αφαιρέσετε από το αρχείο.

posts
Facebook posts – αρχειοθέτηση

Πρόταση: Amazon: Αποκτά την ομάδα δορυφορικού διαδικτύου του Facebook

Σε κινητά, πατήστε την καρτέλα “Περισσότερα” (μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές) και στη συνέχεια Ρυθμίσεις & Απόρρητο> Ρυθμίσεις. Κάντε scroll down και πατήστε “Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αρχείο” για να δείτε τις δημοσιεύσεις σας. Χρησιμοποιήστε τα checkboxes για να τα επιλέξετε και να τα επαναφέρετε.

Πώς να διαγράψετε, οριστικά, posts

Αν θέλετε να απαλλαγείτε για πάντα από κάποια posts, επιλέξτε “Μετακίνηση στον κάδο απορριμάτων” αντί για “Αρχειοθέτηση” κατά τη διαχείριση των αναρτήσεων. Οτιδήποτε στον Κάδο Απορριμάτων (επίσης προσβάσιμο από το Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων) θα διαγραφεί οριστικά μετά από 30 μέρες.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS