ΑρχικήinetΤα Windows 11 έρχονται, ο Internet Explorer φεύγει!

Τα Windows 11 έρχονται, ο Internet Explorer φεύγει!

Τα Windows 11 υπέγραψαν και επίσημα την καταδίκη του Internet Explorer, καθώς θα απενεργοποιηθεί όταν οι χρήστες κάνουν αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Internet Explorer windows 11

Μάθετε για τα Windows 11 laptops: Από το 2023 θα πρέπει όλα να έχουν webcams

Στην ανακοίνωση της Microsoft για τα Windows 11 αναφέρονται και οι δυνατότητες και οι εφαρμογές που θα καταργηθούν όταν οι χρήστες κάνουν αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Στην ανακοίνωση, η Microsoft δηλώνει ότι ο Internet Explorer θα απενεργοποιηθεί στα Windows 11 καθώς το Microsoft Edge περιλαμβάνει τώρα τη λειτουργία IE Mode.

“Ο Internet Explorer είναι απενεργοποιημένος. Ο Microsoft Edge είναι η συνιστώμενη λύση αντικατάστασης και περιλαμβάνει τη λειτουργία IE που μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένα σενάρια”, λέει η λίστα των καταργημένων εφαρμογών της Microsoft στα Windows 11.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Τον Μάιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι ο Internet Explorer στις 15 Ιουνίου 2022 θα φτάσει στο τέλος της υποστήριξης, για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10.

“Ο Microsoft Edge έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία Internet Explorer (“IE mode”), ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους παλαιούς ιστότοπους και εφαρμογές που βασίζονται στον Internet Explorer απευθείας από τον Microsoft Edge. Με τον Microsoft Edge ικανό να αναλάβει αυτήν την ευθύνη και πολλά άλλα, το desktop application του Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί και θα ξεμείνει από υποστήριξη στις 15 Ιουνίου 2022, για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10.”

Οι χρήστες των Windows που εξακολουθούν να χρειάζονται τον Internet Explorer για εφαρμογές ιστού παλαιού τύπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Microsoft Edge IE Mode που ανοίγει έναν ιστότοπο σε μια μηχανή απόδοσης παλαιού τύπου για να λειτουργήσει σωστά.

Οι χρήστες θα γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε λειτουργία IE καθώς ένα μικρό εικονίδιο του Internet Explorer θα εμφανιστεί στη γραμμή διευθύνσεων, όπως φαίνεται παρακάτω.

Internet Explorer windows 11

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποίησαν 11 zerodays για να μολύνουν Windows, iOS και Android

Τώρα που τα Windows 11 απενεργοποιούν τον Internet Explorer και ο Microsoft Edge περιλαμβάνει IE Mode, δεν είναι σαφές εάν η Microsoft θα επιταχύνει τη συνταξιοδότηση και των Windows 10.

Όσο θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα Windows 10 για την επιχείρηση, πιθανότατα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και τον Internet Explorer σε αυτό το λειτουργικό σύστημα έως ότου τα Windows 10 φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS