ΑρχικήinetGrindr app: Χρήση του app για κλοπές, απαγωγές, επιθέσεις

Grindr app: Χρήση του app για κλοπές, απαγωγές, επιθέσεις

Τρεις άνδρες φυλακίστηκαν για βίαια εγκλήματα εναντίον θυμάτων που βρήκαν μέσω του Grindr. Ο Michael Atkinson, ο Pablo Ceniceros-Deleon και ο Daryl Henry, 28, 21, και 24 ετών, αντίστοιχα, στόχευαν σκόπιμα άνδρες που είναι ομοφυλόφιλοι έτσι ώστε να κάνουν αυτό που το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) αποκαλεί «βία που προέρχεται από προκαταλήψεις».

Grindr

Δείτε επίσης: Zyxel: Τα συστήματα firewall και VPN δέχονται ξανά επίθεση

Το Grindr είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών για την κοινότητα LBTQI. Οι τρεις άνδρες που έχουν ως βάση τους το Τέξας, χρησιμοποιήσαν την εφαρμογή για να βρουν θύματα με σκοπό να διαπράξουν εγκλήματα όπως η απαγωγή, ο τραυματισμός, η κλοπή και η επίθεση.

Οι αμερικανοί εισαγγελείς λένε ότι έως και εννέα άντρες που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Grindr γύρω από την περιοχή του Ντάλας έχουν στοχευτεί με αυτόν τον τρόπο από τα τέλη του 2017.

Τα εγκλήματα περιελάμβαναν την παγίδευση αθώων ανδρών σε διαμερίσματα και την βίαιη κράτησή τους υπό την απειλή όπλου – την καταστροφή των οχημάτων τους και την χρήση περαιτέρω βίας με σκοπό να τους αναγκάσουν να βγάλουν μετρητά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το ΑΤΜ.

Δείτε επίσης: Crackonosh malware: Καταχράται το Windows Safe mode για cryptomining

Μερικά από τα θύματα δέχτηκαν επίσης σωματική επίθεση, χλεύη ή ομοφοβική επίθεση και τουλάχιστον ένα άτομο δέχθηκε σεξουαλική επίθεση.

Το 2019, ο Atkinson ομολόγησε ότι ήταν ένοχος για τις κατηγορίες που σχετίζονταν με διάπραξη εγκλημάτων μίσους, απαγωγές παιδιών, κλοπές ή καταστροφές αυτοκινήτων και μία απαγωγή. Ο Ceniceros-Deleon παραδέχτηκε ότι διέπραξε κάποια από αυτά τα εγκλήματα και ότι χρησιμοποίησε όπλο σε ένα βίαιο έγκλημα. Τέλος, ο Henry ομολόγησε ότι είναι ένοχος για έναν αριθμό εγκλημάτων μίσους, συνωμοσία για διάπραξη εγκλημάτων μίσους, απαγωγές και εγκληματικές ενέργειες.

Ο Atkinson καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών. Ο Ceniceros-Deleon θα βρεθεί στην φυλακή για 22 χρόνια και στον Henry επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 χρόνια.

Δείτε επίσης: Google: Λειτουργία ενημερώνει για μη έγκυρα αποτελέσματα αναζήτησης

Υπήρχε ένα ακόμη μέλος της ομάδας που συμμετείχε σε αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες. Ο Daniel Jenkins, ο οποίος πρόκειται να καταδικαστεί τον Οκτώβριο, έχει επίσης ομολογήσει την ενοχή του για εγκλήματα μίσους, απαγωγές, τραυματισμούς και παράνομη χρήση όπλων σε διάφορα εγκλήματα. Ο Jenkins αντιμετωπίζει ποινή έως 26 έτη.

Η έρευνα σχετικά με το ξέπλυμα εγκλήματος διεξήχθη από το Dallas Field Office του FBI.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS