ΑρχικήUpdatesSpotify Greenroom: Μάθετε τα πάντα για τον ανταγωνιστή του Clubhouse

Spotify Greenroom: Μάθετε τα πάντα για τον ανταγωνιστή του Clubhouse

Το Spotify είναι μια από τις μεγαλύτερες music streaming πλατφόρμες, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα προσπαθούσε να εισέλθει στον live audio τομέα. Έτσι, δημιουργήθηκε το Greenroom, ένα νέο social audio network από το Spotify, που έρχεται για να ανταγωνιστεί τη δημοφιλή εφαρμογή Clubhouse.

Spotify Greenroom

Το Clubhouse είναι μια audio chat εφαρμογή, που κυκλοφόρησε το 2020 και σύντομα έκανε μεγάλη επιτυχία. Η εφαρμογή φιλοξενεί χιλιάδες audio rooms, όπου οι χρήστες μπορούν να ακούσουν μια συζήτηση ή να συμμετάσχουν σε αυτή. Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο μέσω πρόσκλησης από έναν υπάρχοντα χρήστη.

Δείτε επίσης: Clubhouse Android: Ξεπέρασε τους 2 εκατομμύρια χρήστες!

Μετά την κυκλοφορία του Clubhouse, μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κυκλοφορούν τις δικές του audio chat υπηρεσίες (π.χ. Discord Stage Channels και Twitter Spaces). Η Spotify μπαίνει στη λίστα αυτών των εταιρειών, δημιουργώντας το Greenroom. Η εφαρμογή βασίζεται στο Locker Room της Betty Labs, μιας τεχνολογικής startup εταιρείας που αποκτήθηκε από την Spotify τον Μάρτιο του 2021.

Το Greenroom συμπληρώνει την υπάρχουσα music και podcast streaming πλατφόρμα της Spotify. Ωστόσο, για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το κατεβάσετε ξεχωριστά σαν εφαρμογή Greenroom στη συσκευή σας.

Δείτε επίσης: Πώς να αναζητήσετε τραγούδια σε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify

Τι είναι το Greenroom της Spotify;

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Clubhouse ή το Twitter Spaces, θα σας είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε και το Greenroom, καθώς πολλές λειτουργίες είναι παρόμοιες. Μπορείτε να μεταβείτε σε διάφορα audio rooms που καλύπτουν διαφορετικά θέματα, να ακούσετε μια συνομιλία ή να ξεκινήσετε το δικό σας room. Το format είναι παρόμοιο με αυτό των live events, όπου ακούτε άτομα να μιλούν σε μια virtual σκηνή και ενδέχεται να έχετε την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις.

Κάθε room έχει τρεις τύπους μελών: οικοδεσπότες, ομιλητές και ακροατές. Οι οικοδεσπότες μπορούν να μιλήσουν, να διαχειριστούν το room και να προσκαλέσουν άλλους να έρθουν στη σκηνή. Οι ομιλητές είναι αυτοί που βρίσκονται στη σκηνή ανά πάσα στιγμή. Οι ακροατές είναι εκείνοι που ακούνε τη συνομιλία και μπορούν να ζητήσουν την άδεια για να μιλήσουν ή να κάνουν ερώτηση.

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Spotify Greenroom και των ανταγωνιστών του είναι το μοντέλο δημιουργίας εσόδων για κορυφαίους δημιουργούς. Στο Clubhouse, οι περισσότεροι creators κερδίζουν χρήματα από δωρεές ή χορηγίες. Οι δημιουργοί στο Greenroom μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα creator fund. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό μπορείτε να μάθετε στον επίσημο ιστότοπο του Spotify.

Audio rooms

Προς το παρόν, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι εύρεσης rooms συζήτησης. Μπορείτε να κοιτάξετε μέσα από το home feed της εφαρμογής, το οποίο δείχνει τα τρέχοντα δημοφιλή, ενεργά rooms. Ο δεύτερος τρόπος περιλαμβάνει την εύρεση ομάδων με τη χρήση της λειτουργίας αναζήτησης. Κάθε ομάδα βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον, όπως «Μουσική» ή «Ποδόσφαιρο». Αυτές οι ομάδες θα έχουν πολλά rooms, τα οποία έχουν συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με αυτό το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μια μουσική ομάδα μπορεί να έχει κάποια rooms με άτομα που παίζουν ζωντανή μουσική, με συνεντεύξεις με μουσικούς κλπ.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ή να συμμετάσχει σε μια δημόσια ομάδα και να δημιουργήσει rooms σε αυτήν την ομάδα. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε συγκεκριμένους δημιουργούς και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που ξεκινούν ένα νέο room συζήτησης.

Δείτε επίσης: Spotify: Μπορείτε να κοινοποιείτε επεισόδια podcast με μια χρονική σήμανση

Τι είναι τα Gems;

Ένα μοναδικό στοιχείο του Spotify Greenroom είναι το gem σύστημα. Τα gems είναι παρόμοια με τα “likes” ή “karma” και λαμβάνονται όταν άλλοι άνθρωποι δηλώνουν ότι τους αρέσει αυτό που έχετε να πείτε. Τα gems δείχνουν ουσιαστικά τη δημοτικότητα και το engagement ενός creator. Ο συνολικός αριθμός των gems που έχετε, εμφανίζεται στο προφίλ σας. Η παροχή gems σε άλλους χρήστες δεν επηρεάζει τον συνολικό αριθμό των δικών σας gems.

Χρήση του Greenroom

Η εφαρμογή Greenroom της Spotify είναι προς το παρόν σε beta έκδοση, και είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone και Android. Μόλις αποκτήσετε την εφαρμογή (από App Store ή Google Play) μπορείτε να συνδεθείτε με τον υπάρχοντα λογαριασμό Spotify ή να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Greenroom.

Greenroom Clubhouse

Σε αντίθεση με το Clubhouse, το Greenroom δεν απαιτεί πρόσκληση.

Επειδή η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι σε έκδοση beta, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σφάλματα και προβλήματα. Ωστόσο, καθώς το Spotify ενημερώνει και βελτιώνει την εφαρμογή, πιθανότατα η εμπειρία χρήσης θα είναι πιο ομαλή.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS