ΑρχικήHow ToWindows 11: Πώς να ελέγξετε αν το PC σας μπορεί να εκτελέσει...

Windows 11: Πώς να ελέγξετε αν το PC σας μπορεί να εκτελέσει το νέο OS

Η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 11 που έρχονται με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Το νέο λειτουργικό σύστημα (OS) προσφέρει πολλές δυνατότητες και έχει ήδη δελεάσει τους περισσότερους χρήστες, ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να διαθέτει ακόμα περισσότερα.

Με κάθε καλό πράγμα, όμως, έρχεται και μια θυσία. Η εταιρεία ανακοίνωσε νέες απαιτήσεις συστήματος που θα μπορούσαν να καταστήσουν ορισμένα παλαιότερα PCs μη συμβατά με τη νέα έκδοση. Οι περισσότεροι χρήστες θα ήθελαν να μάθουν εάν το PC τους θα είναι σε θέση να χειριστεί τη νέα έκδοση. Πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελέσει τα Windows 11;

Διαβάστε επίσης: Windows 11 laptops: Από το 2023 θα πρέπει όλα να έχουν webcams

Windows 11 PC συμβατότητα
Windows 11 – PC συμβατότητα

Χρησιμοποιήστε το PC Health Check tool της Microsoft για να ελέγξετε την υγεία του PC σας

Μια νέα σελίδα υποστήριξης των Windοws 11 στο site της Microsoft εμφανίζει τις δυνατότητές τους και τις πιο συχνές ερωτήσεις. Μπορείτε να κατεβάσετε το εργαλείο PC Health Check και να ελέγξετε εάν το PC σας υποστηρίζει τα Windows 11.

  • Κατεβάστε το Εργαλείο ελέγχου υγείας υπολογιστή και ανοίξτε το.
  • Στην οθόνη του προγράμματος εγκατάστασης, αποδεχτείτε τους όρους της άδειας χρήσης και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”.
  • Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος”. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο Άνοιγμα Υγείας για Windows PC.
  • Μόλις ανοίξετε το εργαλείο, θα δείτε το configuration του υπολογιστή σας στα αριστερά, και ένα banner που λέει “Εισαγωγή των Windοws 11”. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “Έλεγχος τώρα” για να συνεχίσετε.
  • Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Έλεγχος τώρα”, το εργαλείο θα αναλύσει τον υπολογιστή σας και θα σας ενημερώσει για το εάν είναι συμβατός με τα Windοws 11 ή όχι.
  • Εάν ο υπολογιστής είναι συμβατός, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα που λέει “Αυτός ο υπολογιστής μπορεί να εκτελέσει τα Windows 11”.

Δείτε ακόμη: Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Windows 11 - PC συμβατότητα
Windows 11 – PC συμβατότητα

Έτσι μπορείτε να ελέγξετε αν το PC σας μπορεί να εκτελέσει τα Windοws 11. Εάν το σύστημά σας αποτύχει στη δοκιμή, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο Windοws 11 PC στο μέλλον.

Σημείωση: Εάν λάβετε το μήνυμα “Αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει τα Windows 11″ ακόμη και αν οι προδιαγραφές του hardware σας ταιριάζουν με τις απαιτήσεις συστήματος, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το TPM (Trusted Platform Module) από το UEFI configuration του συστήματός σας. Το τσιπ TPM 2.0 είναι απαραίτητη προϋπόθεση hardware για την εκτέλεση των Windοws 11.

Πρόταση: Έντονος θόρυβος στα Windows 10: Η Microsoft διορθώνει το bug

Τα Windοws 11 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους υπάρχοντες χρήστες στα τέλη του 2021. Ελέγξτε την ανάλυσή μας για τα Windows 11, ώστε να μην χάσετε τίποτα.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS