ΑρχικήinetΤο Facebook θα αποκτήσει νέες πρακτικές δυνατότητες

Το Facebook θα αποκτήσει νέες πρακτικές δυνατότητες

Το Facebook ανά τακτά χρονικά διαστήματα εισάγει νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα του. Οι πιο πρόσφατες περιλαμβάνουν μια δυνατότητα κατά την οποία οι διαχειριστές των ομάδων θα επιλέγουν τον τύπο του περιεχόμενου που θα δημοσιεύεται στις ομάδες και η δυνατότητα τα σχόλια στα stories να γίνουν δημόσια.

Facebook

Δείτε επίσης: Facebook: Το AI θα σας κάνει να σταματήσετε να τσακώνεστε στις ομάδες

Το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg σίγουρα δεν θέλει να μείνει πίσω σε ότι αφορά τις λειτουργικές προσθήκες. Για να ξεχωρίσει καλύτερα από άλλα κοινωνικά δίκτυα και να προσπαθήσει να προσελκύσει (και να διατηρήσει) τους χρήστες του, το Facebook κυκλοφορεί πολλές νέες δυνατότητες. Ο ειδικός στα κοινωνικά μέσα Matt Navarra ήταν ένας από τους πρώτους που ανακάλυψε την νέα επιλογή στις ομάδες του Facebook και την κοινοποίησε στο λογαριασμό του στο Twitter. Σύμφωνα με τον Navarra, το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται στην δυνατότητα να επιτρέψει στους διαχειριστές των ομάδων Facebook να επιλέξουν τους τύπους περιεχομένου που οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στις σελίδες τους.

Κρίνοντας από τα screenshots, φαίνεται ότι οι διαχειριστές θα έχουν την επιλογή να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα δημοσίευσης “Live” feeds, να δημιουργήσουν εκδηλώσεις, να ξεκινήσουν rooms, να αναφέρουν events, να ξεκινήσουν δημοσκοπήσεις, να δημοσιεύσουν GIF, να πουλήσουν προϊόντα ή ακόμα και δημοσιεύσουν φωτογραφίες και μηνύματα.

Δείτε επίσης: Γιατί το Facebook smartwatch δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται

Αυτός είναι σίγουρα ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος εποπτείας στις σελίδες στο Facebook. Στα τέλη Μαΐου, το Facebook είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να καταργήσει λογαριασμούς και ομάδες που κοινοποιούν συνεχώς ψευδείς πληροφορίες. Αυτό ισοδυναμούσε με ενίσχυση των πολιτικών που τέθηκαν σε ισχύ τη στιγμή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020.

Εκτός από το ότι μπορεί να ελέγχει καλύτερα το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε ομάδες, το Facebook επεξεργάζεται και τα “Stories”. Ενώ αυτός ο τύπος περιεχομένου υπάρχει σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινότητας όπως το Twitter, το Instagram και φυσικά το Snapchat, το Facebook θα μπορούσε τώρα να επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν ιστορίες και ακόμη και να δημοσιεύουν σχόλια με δημόσιο τρόπο.

Προς το παρόν οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν μια ιστορία στέλνοντας ένα ιδιωτικό μήνυμα απευθείας από το βίντεο. Σύμφωνα με τα screenshots, μια νέα ενότητα “σχόλια” θα μπορούσε να επιτρέψει σε αυτά τα μηνύματα να γίνουν ορατά σε όλους.

Δείτε επίσης: Κλάπηκαν 26 εκατομμύρια logins από Amazon, Facebook, Apple κι άλλους tech giants

Προς το παρόν, αυτές οι νέες δυνατότητες δεν είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες, αλλά προορίζονται για μια περιορισμένη ομάδα δοκιμαστών, δήλωσε το Social Media Today. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ένδειξη εάν ο Mark Zuckerberg θα επεκτείνει αυτές τις δυνατότητες και στην πλατφόρμα του Instagram.

Πηγή πληροφοριών: malaymail.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS