ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Microsoft γίνεται μέλος του Space ISAC - θα βοηθήσει στο cybersecurity

Η Microsoft γίνεται μέλος του Space ISAC – θα βοηθήσει στο cybersecurity

Το Space Information Sharing and Analysis Center (ISAC) καλωσόρισε το νεότερο μέλος του, τη Microsoft, στις 23 Ιουνίου, με μια ανακοίνωση που υπογραμμίζει την τεχνογνωσία της στον τομέα του cybersecurity.

Microsoft Space ISAC

Η Microsoft επεκτείνει τον ρόλο της στον διαστημικό τομέα σε μεγάλο βαθμό μέσω συνεργασιών. Η Microsoft ανακοίνωσε το Azure Orbital το 2020 για σύνδεση δορυφορικών δικτύων με το Azure Cloud. Η Microsoft αποκάλυψε επίσης συνεργασίες με τις Amergint Technologies, Kratos, KSAT, Kubos, SES, Thales Alenia Space, U.S. Electrodynamics και ViaSat.

Δείτε επίσης: Έντονος θόρυβος στα Windows 10: Η Microsoft διορθώνει το bug

Το Space ISAC κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με διάφορες απειλές για τα διαστημικά συστήματα και τα επίγεια δίκτυα που τα υποστηρίζουν. Ωστόσο, πρόσφατα μεγάλο μέρος της προσοχής επικεντρώθηκε στο cybersecurity.

Η Microsoft επενδύει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στο cybersecurity με μια ομάδα περισσότερων από 3.500 αναλυτών ασφαλείας, ερευνητών, ανταποκριτών, μηχανικών και επιστημόνων δεδομένων σε 77 χώρες.

Λόγω του τεράστιου δικτύου cloud που εξυπηρετεί δισεκατομμύρια πελάτες, η Microsoft χρησιμοποιεί machine learning και artificial intelligence για να αναλύσει τρισεκατομμύρια “security signals” από email, εφαρμογές, αρχεία καταγραφής δικτύου και connected συσκευές, σύμφωνα με το Microsoft Digital Defense Report που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η αξία αγοράς της έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Microsoft εντάσσεται στο Space ISAC ως ιδρυτικό μέλος μαζί με τις Aerospace Corp., Kratos Defense & Security Solutions, Booz Allen Hamilton, MITER, SES, Lockheed Martin, Parsons Corp., Purdue University, Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, University of University Κολοράντο, Colorado Springs, Εργαστήριο Διαστημικής Δυναμικής του Πανεπιστημίου της Γιούτα και Northrop Grumman.

Ο Bill Chappell, αντιπρόεδρος των συστημάτων αποστολής της Microsoft, σχεδιάζει να εκπροσωπήσει τη Microsoft στο διοικητικό συμβούλιο της Space ISAC.

Δείτε επίσης: Πανδημία: Γιατί υπάλληλοι της Microsoft κοιμόντουσαν στα data centers;

Οι διαστημικοί οργανισμοί ίδρυσαν το Space ISAC, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το 2019. Το Space ISAC το 2020 άρχισε να κάνει συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνητικών υπηρεσιών για να συζητήσουν τα ζητήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλους τους τομείς της εθνικής ασφάλειας, του αστικού και του εμπορικού διαστήματος.

Πηγή πληροφοριών: spacenews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS