ΑρχικήinetMicrosoft: Η αξία αγοράς της έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Microsoft: Η αξία αγοράς της έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Microsoft Corp. έγινε η δεύτερη δημόσια εταιρεία των ΗΠΑ στην ιστορία, που η αξία αγοράς της έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, στηριζόμενη στα στοιχήματα ότι η κυριαρχία της στο cloud computing και το εταιρικό λογισμικό θα επεκταθεί περαιτέρω στον κόσμο μετά την πανδημία.

Microsoft αξία αγοράς

Δείτε επίσης: Αποκλειστική συνέντευξη Pylones Hellas: Το cloud computing & οι Ελληνικές εταιρείες

Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 1,2% στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, αρκετό για την εταιρεία λογισμικού να γίνει μαζί με την Apple Inc. μία από τις δύο εταιρείες που διαπραγματεύονται σε τόσο υψηλή τιμή. Η Saudi Aramco έφτασε επίσης αυτό το όριο για λίγο τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά επί του παρόντος έχει αγοραστική αξία περίπου 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella, το 2014, έχει αναδιαμορφώσει την εταιρεία που εδρεύει στο Redmond, στην Ουάσινγκτον, στον μεγαλύτερο πωλητή λογισμικού cloud-computing. Η Microsoft είναι επίσης η μόνη από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει το πρόσφατο κύμα ελέγχου από τις όλο και πιο ενεργές αμερικανικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές, δίνοντάς της μεγαλύτερη ελευθερία τόσο στις αγορές όσο και στην επέκταση των προϊόντων.

Η Microsoft έχει κερδίσει 19% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας την Apple και την Amazon.com Inc., καθώς οι επενδυτές βασίζονται στις προσδοκίες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη τόσο των κερδών όσο και των εσόδων και την επέκταση σε τομείς όπως η μηχανική εκμάθηση και το cloud computing. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της εταιρείας, που κυκλοφόρησαν στα τέλη Απριλίου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη στους επιχειρηματικούς τομείς.

Δείτε ακόμα: Η Apple διατηρεί το προβάδισμα της στην αγορά του 5G στο Q1 του 2021

Η Microsoft «ασχολείται με πολλά και τα κάνει όλα καλά: gaming, cloud, αυτοματισμοί, analytics, AI», δήλωσε η Hilary Frisch, ανώτερη ερευνητής της Clearbridge Investments «Είναι ένα ελκυστικά πολύτιμο όνομα στο χώρο της τεχνολογίας και θα πρέπει να επωφεληθεί τόσο από το άνοιγμα της οικονομίας όσο και από μια πιο έντονη αλλαγή προς το cloud.»

Microsoft αξία αγοράς

Ενώ χρειάστηκαν 33 χρόνια από την δημιουργία της Microsoft για να φτάσει τα πρώτα 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία το 2019, το επόμενο χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια εν μέσω της αύξησης της δημοτικότητας των αποθεμάτων τεχνολογίας πριν από την πανδημία του Covid-19 και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Η Apple έγραψε ιστορία στη Wall Street όταν έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Άλλες εταιρείες των ΗΠΑ που ακολουθούν είναι η Amazon, η οποία έχει ανώτατο όριο αγοράς περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και η Alphabet Inc., η οποία εκτιμάται σε περίπου 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Amazon: Η τεχνολογία Just Walk Out σε κατάστημα πλήρους μεγέθους

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg, περισσότερο από το 90% των αναλυτών προτείνουν την αγορά της Microsoft. Ο μέσος στόχος τιμών δείχνει άνοδο περίπου 11% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η επιχείρηση cloud-computing της Microsoft υπήρξε κεντρική δύναμη πίσω από την πρόοδο. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg, η επιχείρηση Intelligent Cloud αντιπροσώπευε το 33,8% των εσόδων της Microsoft για το 2020, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο από τα τρία κύρια τμήματα της εταιρείας.

Οι στρατηγικές κινήσεις του Nadella έθεσαν τη Microsoft σε θέση να επωφεληθεί από τις επιχειρηματικές τάσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Το lockdown και η απομακρυσμένη εργασία επιτάχυναν τη μετάβαση στο λογισμικό ψηφιακών συνεδριάσεων της εταιρείας και ώθησαν τους πελάτες να επιταχύνουν τους εκσυγχρονισμούς των δικτύων και των εφαρμογών λογισμικού γύρω από το cloud. Οι συνδρομές παιχνιδιών Xbox του κατασκευαστή λογισμικού δελεάζουν επίσης τους χρήστες που αναζητούσαν τρόπους διασκέδασης κατά τη διάρκεια των μηνών που ήταν κλεισμένοι στο σπίτι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS