ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ θερμοκρασία έφτασε τους 48 βαθμούς κελσίου στον Αρκτικό Κύκλο

Η θερμοκρασία έφτασε τους 48 βαθμούς κελσίου στον Αρκτικό Κύκλο

Όπως δείχνουν πρόσφατα δημοσιευμένες δορυφορικές εικόνες, η θερμοκρασία εδάφους σε τουλάχιστον μία τοποθεσία στον Αρκτικό Κύκλο έφτασε τους 48 βαθμούς Κελσίου τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ζεστό καλοκαίρι στη Σιβηρία και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο.

θερμοκρασία Αρκτικό Κύκλο

Δείτε επίσης: WISA Woodsat: Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος θα εκτοξευτεί μέσα στο έτος

Ενώ πολλοί είναι εκείνοι που στράφηκαν προς την Αμερικανική Δύση, καθώς πόλεις όπως το Φοίνιξ και το Σολτ Λέικ Σίτι βίωσαν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες την περασμένη εβδομάδα, μια παρόμοια κλιματολογική απόκλιση ξετυλίχθηκε στην αντίθετη πλευρά του κόσμου στον Αρκτικό Κύκλο. Αυτό δεν είναι περίεργο καθώς γνωρίζουμε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια παγκόσμια υπόθεση και όλες οι περιοχές της Γης επηρεάζονται.

Η θερμοκρασία των 48 βαθμών κελσίου μετρήθηκε στο Βερχότζανσκ, στην Γιακουτία της Ανατολικής Σιβηρίας, από τους δορυφόρους Copernicus Sentinel της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Άλλες θερμοκρασίες εδάφους στην περιοχή περιλάμβαναν 43 βαθμούς Κελσίου στο Γκόβοροβο και 37 βαθμούς Κελσίου στη Σάσκυλα, οι οποίες είχαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1936. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι θερμοκρασίες μετρήθηκαν στην επιφάνεια του εδάφους και όχι στον αέρα. Η θερμοκρασία του αέρα στο Βερχότζανσκ ήταν στους 30 βαθμοί Κελσίου.

Δείτε ακόμα: Google: Συμφωνία με SpaceX για το δίκτυο δορυφορικού Internet Starlink!

θερμοκρασία Αρκτικό Κύκλο

Αλλά η θερμοκρασία του εδάφους, που είναι τόσο υψηλή εξακολουθεί να είναι κακό σημάδι. Αυτές οι θερμοκρασίες διαπερνούν το permafrost, το μόνιμα παγωμένο έδαφος της περιοχής, το οποίο δεσμεύει τα αέρια του θερμοκηπίου και πάνω στο οποίο είναι χτισμένο μεγάλο μέρος της ανατολικής Ρωσίας. Καθώς το permafrost ξεπαγώνει, απελευθερώνεται το μεθάνιο που περιέχει πίσω στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας χάσματα στη Γη.

Εκτός από τις επιβλαβείς επιπτώσεις των περισσότερων αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, η τήξη του πάγου αποσταθεροποιεί τη γη της Σιβηρίας, καταστρέφει τα θεμέλια των κτιρίων και προκαλεί κατολισθήσεις. Εκθέτει επίσης τα κατεψυγμένα απολιθώματα πολλών θηλαστικών της εποχής των παγετώνων, πράγμα που σημαίνει ότι οι παλαιοντολόγοι πρέπει να εργαστούν γρήγορα για να μελετήσουν τα είδη που άκμασαν όταν ο πλανήτης ήταν πολύ πιο κρύος.

Δείτε επίσης: Αφροδίτη: NASA, ESA και JAXA θα ανακαλύψουν τα μυστικά του πλανήτη;

Η ίδια περιοχή υπέφερε επίσης από ένα κύμα θερμότητας που οδήγησε σε μια πολύ μη-Σιβηρική ένδειξη θερμοκρασίας αέρα στους 38 βαθμούς Κελσίου, ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Είναι η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή είναι όλο και πιο συχνές, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο τις πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS