ΑρχικήbusinessSatya Nadella: Το όραμα του CEO της Microsoft για μία νέα Ινδία

Satya Nadella: Το όραμα του CEO της Microsoft για μία νέα Ινδία

sadya nadella

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο CEO (Διευθύνων Σύμβουλος) της Microsoft, Satya Nadella αναφέρθηκε στο νόμο περί τροποποίησης της ιθαγένειας (CAA) στην Ινδία, χαρακτηρίζοντάς τον “απλά κακό“. Αναλυτικότερα, δήλωσε πως οραματίζεται μια Ινδία που θα αντιμετωπίζει ισάξια τους μετανάστες με τον ντόπιο πληθυσμό και θα τους παρέχει ίσες ευκαιρίες. Με άλλα λόγια, φιλοδοξεί να δει μία Ινδία όπου κάθε μετανάστης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα νέο και φιλόδοξο ξεκίνημα και να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να αναλάβει τα ηνία μιας πολυεθνικής εταιρίας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ινδικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο Satya Nadella υπογράμμισε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μία σειρά διαμαρτυριών σε ολόκληρη την Ινδία.Microsoft

Τόνισε, επίσης, ότι κάθε χώρα έχει χρέος να καθορίζει τα σύνορά της, να προστατεύει την εθνική της ασφάλεια και να υιοθετεί την αντίστοιχη και δέουσα μεταναστευτική πολιτική. Ειδικά στις δημοκρατικές κοινωνίες, αυτό είναι το ζητούμενο και ο απώτερος στόχος τόσο του λαού όσο και των κυβερνήσεων.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στον δικό του προσωπικό βίο και την δική του εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, Ο Satya Nadella, που γεννήθηκε στο Hyderabad της Ινδίας το 1967, έγινε ο CEO της Microsoft με έδρα τις ΗΠΑ το 2014 και συχνά αναφέρεται ως παράδειγμα Ινδού μετανάστη που πέτυχε στις ΗΠΑ. Διαμορφωμένος από την ινδική κληρονομιά του και μεγαλώνοντας σε μια πολυπολιτισμική Ινδία έζησε την  εμπειρία της μετανάστευσης στις ΗΠΑ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nadella είναι ο τρίτος CEO της Microsoft μετά τον Bill Gates και τον Steve Ballmer και συχνά το όνομά του συνδέεται με την επανίδρυση  της Microsoft ως εταιρίας.

Αυτός και ο γενικός διευθυντής της Google, Sundar Pichai, είναι σήμερα δύο από τους ισχυρότερους Ινδούς στον κόσμο της τεχνολογίας. Όπως και ο Nadella, ο Pichai γεννήθηκε στο Madurai της Ινδίας το 1972. Πήρε το πτυχίο του από το IIT-Madras και, στη συνέχεια, συνέχισε την εκπαίδευσή του στις ΗΠΑ. Ακολούθησε η είσοδός του στην Google το 2004. Με τον Nadella στο “τιμόνι” της, η Microsoft έχει μειώσει σημαντικά την εξάρτησή της από τα Windows και έχει στραφεί σε άλλες  υπηρεσίες μπροστά από την αντίπαλη Apple. Έτσι, η Microsoft εξελίχθηκε σε μία εταιρία  ανοιχτή σε νέες ιδέες, φρέσκια σκέψη και καινοτομίες. Η δήλωση του Satya Nadella είναι βαρύνουσας σημασίας και προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι οι τεχνολογικές εταιρίες αποφεύγουν να παίρνουν θέση σε θέματα εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής. Αυτό φυσικά έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες αυτών των εταιριών στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπρίν, συμμετείχε σε διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ενάντια στις διαταγές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για το μεταναστευτικό.

Η εναντίωση του Nadella στο CAA, ίσως εξουσιοδοτήσει περισσότερους αντιπροσώπους της τεχνολογίας στην Ινδία να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τη διαφωνία τους προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος δημιουργίας μιας νέας Ινδίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS