ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαUFO: Εξωγήινοι παρακολουθούν τη Γη από κοντινά αστέρια;

UFO: Εξωγήινοι παρακολουθούν τη Γη από κοντινά αστέρια;

Επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιάδες πλανητικά συστήματα από τα οποία οι εξωγήινοι (UFO) πολιτισμοί (αν υπάρχουν) θα μπορούσαν να παρακολουθούν τη Γη.

Τα αστρικά συστήματα είναι σχετικά κοντά και βρίσκονται σε θέσεις που θα μπορούσαν να επιτρέπουν σε κάποιον να παρακολουθεί τον πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: Τελικά, μια πιθανή επικοινωνία με εξωγήινους είναι καλή ιδέα;

UFO

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν υπάρχουν εξωγήινοι (UFO) στους πλανήτες γύρω από αυτά τα αστέρια, θα μπορούν να παρακολουθούν τη Γη και να καταλάβουν αν υπάρχει ζωή. Μάλιστα, μπορεί να το έχουν κάνει ήδη.

Όπως βλέπουμε εμείς άλλα αστέρια και πλανήτες και χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα τους και τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή, έτσι και οι εξωγήινοι ενδέχεται να μπορούν να κάνουν το ίδιο με τη Γη.

Από τη μεριά τους, εμείς είμαστε οι εξωγήινοι“, δήλωσε η Lisa Kaltenegger, καθηγήτρια αστρονομίας και διευθύντρια του Cornell’s Carl Sagan Institute στο College of Arts and Sciences.

Θέλαμε να μάθουμε ποια αστέρια έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τη Γη“, είπε. “Και επειδή τα αστέρια κινούνται, αυτό η δυνατότητα βρίσκεται και χάνεται“.

Δείτε επίσης: Kaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες εντόπισαν συνολικά 2.034 star systems, όλα σε απόσταση μικρότερη των 326 ετών φωτός από τη Γη. Από αυτά τα συστήματα, τα 1.715 θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει τον πλανήτη μας από τότε που ξεκίνησε ο ανθρώπινος πολιτισμός. Τα υπόλοιπα θα μπορούν να μας δουν μέσα στα επόμενα 5.000.

Επιπλέον, από αυτά τα αστέρια, τα 75 βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 ετών φωτός από τη Γη, μια απόσταση αρκετά μικρή ώστε τα ραδιοκύματα που δημιουργούνται από τον άνθρωπο να έχουν φτάσει εκεί.

Κάποια από αυτά τα αστέρια έχουν ήδη μελετηθεί από τους επιστήμονες, ενώ άλλα είναι εντελώς άγνωστα.

εξωγήινοι παρακολουθούν Γη

Οι επιστήμονες δεν έχουν αρκετά δεδομένα ώστε να γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούν σε αυτά τα αστέρια και στους πλανήτες γύρω τους. Ωστόσο, εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν 29 δυνητικά κατοικήσιμοι “κόσμοι” που θα μπορούσαν να βλέπουν τη Γη μπροστά στον Ήλιο και είναι αρκετά κοντά για να ανιχνεύουν ραδιοκύματα από εμάς.

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το πολυσυζητημένο ερώτημα σχετικά με το εάν πρέπει να κρύψουμε την παρουσία μας από την εξωγήινη ζωή μπορεί να μην έχει καμιά σημασία, αφού οι εξωγήινοι μπορεί να μας έχουν ήδη εντοπίσει. Υπάρχουν πολλά αστέρια αρκετά κοντά στη Γη και οι πολιτισμοί που ίσως ζουν γύρω τους θα μπορούσαν να έχουν αναγνωρίσει και μελετήσει τη Γη.

Δείτε επίσης: Γιγάντιο αστέρι κρύβεται πίσω από άγνωστο αντικείμενο και επανεμφανίζεται μετά από καιρό

Η νέα έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα από τη βάση δεδομένων Gaia, η οποία έχει έναν κατάλογο αστρονομικών αντικειμένων που βρίσκονται εντός 300 ετών φωτός, από τον Ήλιο μας. Συνδυάζοντας αυτές τις πληροφορίες και εξετάζοντας πώς άλλαξε το “οπτικό πεδίο” προς τη Γη με την πάροδο του χρόνου, οι ερευνητές μπόρεσαν να βρουν ποιο θα ήταν το σωστό μέρος για να παρακολουθούν οι εξωγήινοι (UFO) τη Γη.

Οι επιστήμονες είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να βρουν ποια αστέρια θα μπορούσαν να δουν τη Γη καθώς περνά μπροστά από τον Ήλιο, αλλά η νέα έρευνα είναι η πρώτη που εξετάζει πώς αυτό το οπτικό πεδίο μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Η νέα μελέτη, “Past, present and future stars that can see Earth as a transiting exoplanet”, έχει δημοσιευτεί στο Nature.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS