ΑρχικήyoutubeKaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Kaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Ο Αμερικανός θεωρητικός φυσικός Michio Kaku αναφέρθηκε πρόσφατα στην πιθανότητα επικοινωνίας του πλανήτη μας με εξωγήινους, και τόνισε ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί με πολλή προσοχή καθώς η Γη μπορεί να κινδυνεύσει.Οι εξωγήινοι μπορεί να είναι φιλικοί, αλλά δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε“, είπε.

εξωγήινοι Γη
Michio Kaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Ο Michio Kaku είναι πολύ γνωστός στην επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο, λόγω των πολλών βιβλίων του και των εμφανίσεών του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Kaku σχολίασε την πιθανή επικοινωνία με τους εξωγήινους, μιλώντας για την ανάπτυξη του τηλεσκοπίου James Webb, ενός τεράστιου διαστημικού τηλεσκοπίου που θα είναι ο διάδοχος του Hubble και πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2021.

Δείτε επίσης: Το τηλεσκόπιο Hubble της NASA εντοπίζει σπάνιο ζευγάρι διπλών κβάζαρ

Με κόστος 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, το τηλεσκόπιο θα είναι σε θέση να φτάσει βαθιά μέσα στο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το James Webb θα μπορεί να ανακαλύψει έναν τεράστιο αριθμό γαλαξιών που προηγουμένως δεν ήταν ορατοί στους επιστήμονες.

Συγκρίνοντας τις ικανότητες του Hubble με αυτές του James Webb, η Nasa λέει ότι το Hubble είναι σε θέση να εντοπίζει “toddler galaxies”, ενώ το νέο τηλεσκόπιο θα μπορεί να εντοπίζει “baby galaxies”.

Δείτε επίσης: NASA: Εξηγεί τί είναι το…ουράνιο τόξο που απαθανατίστηκε στον Άρη!

Η κατασκευή του τηλεσκοπίου Webb θα επιτρέψει στους επιστήμονες “να δουν χιλιάδες πλανήτες και γι’ αυτό πιστεύω ότι οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό είναι αρκετά υψηλές“, δήλωσε ο Kaku σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The Guardian.

Michio Kaku
Michio Kaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Υπάρχουν μερικοί συνάδελφοί μου που πιστεύουν ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Νομίζω ότι είναι μια κακή ιδέα. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στον Montezuma όταν συνάντησε τον Cortés στο Μεξικό πριν από εκατοντάδες χρόνια. Τώρα, εγώ προσωπικά, νομίζω ότι οι εξωγήινοι εκεί έξω είναι φιλικοί, αλλά δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε. Νομίζω, λοιπόν, ότι θα πρέπει να έχουμε επαφή, αλλά πρέπει να το κάνουμε πολύ προσεκτικά“.

Δείτε επίσης: Η Κίνα φτάνει στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη εξωγήινης ζωής

Για να εξηγήσει τον πιθανό κίνδυνο, ο Kaku έφερε ως παράδειγμα την ιστορία του Ισπανού κατακτητή Hernán Cortés του 16ου αιώνα, που εισέβαλε στην πόλη του Αζτέκου κυβερνήτη Montezuma Xocoyotzin.

Ο Kaku πιστεύει ότι ακόμα και αν υπάρχουν φιλικές διαθέσεις, ο τρόπος επικοινωνίας είναι πολύ σημαντικός, γιατί υπάρχει πιθανότητα να παρερμηνευθούν οι προσπάθειες προσέγγισης.

Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει και άλλοι επιστήμονες στο παρελθόν. Ο Stephen Hawking, για παράδειγμα, πίστευε ότι υπάρχουν εξωγήινοι αλλά θεωρούσε ότι η επαφή μαζί τους θα ήταν καταστροφική για τη Γη. Ο ίδιος είχε πει ότι η ανθρωπότητα θα είχε την ίδια τύχη με τους ιθαγενείς, μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Michio Kaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Η προοπτική της επικοινωνίας της Γης με εξωγήινους έχει συζητηθεί πολλές φορές και έχουν ακουστεί διαφορετικές απόψεις. Αξιολογώντας τις απαντήσεις και τα σχόλια σε σχετικές ειδήσεις, μερικοί επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο εύρεσης εξωγήινης ζωής, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι τα εξωγήινα όντα θα κατευθύνονταν προς τη Γη.

Ωστόσο, αντίθετη έρευνα έδειξε ότι ένα απλό μήνυμα από εξωγήινους θα μπορούσε να διαταράξει τη ζωή στη Γη ακόμα και αν δεν ήταν απειλητικό.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS