ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤελικά, μια πιθανή επικοινωνία με εξωγήινους είναι καλή ιδέα;

Τελικά, μια πιθανή επικοινωνία με εξωγήινους είναι καλή ιδέα;

Υπάρχουν στα αλήθεια εξωγήινοι και αν ναι, η προσέγγισή τους θα ήταν καλή ιδέα για την ανθρωπότητα και τη Γη; Το Πεντάγωνο έχει διαρρεύσει βίντεο στο οποίο απεικονίζονται μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα, που παρατηρήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την αναζήτηση άλλων πολιτισμών έχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους σχετικά με το αν η πιθανή επικοινωνία με εξωγήινους θα ήταν καλή ιδέα.

Δείτε επίσης: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα βίντεο με UFO

Ο Αμερικανός φυσικός Mark Buchanan ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες επικοινωνίας με εξωγήινους πολιτισμούς παρά τον κίνδυνο.

Ο Buchanan είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι τα εξωγήινα όντα θα μπορούσαν να είναι μια ανώτερη φυλή και οποιαδήποτε επαφή μαζί τους θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τους ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Kaku: Οι εξωγήινοι μπορεί και να είναι φιλικοί αλλά πρέπει να προσέχουμε!

Γράφει ότι πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς, που δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία επαφής με εξωγήινους πολιτισμούς.

Η προσπάθεια επικοινωνίας με εξωγήινους, εάν υπάρχουν όντως, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για εμάς“.

Ο Buchanan δεν είναι ο μόνος με αυτές τις σκέψεις. Ο Joe Gert, αστρονόμος στον οργανισμό Search for ExtraTerrestrial Intelligence (SETI) συμφωνεί με τον Buchanan και δηλώνει ότι όλες οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους θα μπορούσαν τελικά να “θέσουν σε κίνδυνο όλη την ανθρωπότητα“.

εξωγήινους επικοινωνία

Ο SETI είναι ένας οργανισμός στην Καλιφόρνια που παρατηρεί το σύμπαν με ραδιοτηλεσκόπια εδώ και 60 χρόνια, ελπίζοντας να ακούσει οποιοδήποτε σήμα από έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από αστέρια εκτός από τον ήλιο μας.

Σύμφωνα με τον Buchanan, άλλοι επιστήμονες ανυπομονούν να επικοινωνήσουν με εξωγήινους και θέλουν να στείλουν μηνύματα στο διάστημα για να φτάσουν σε άλλες μορφές ζωής.

Ο Buchanan, όμως, φοβάται ότι μπορεί να γίνει κάποιο λάθος στην προσπάθεια επικοινωνίας, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει όλη τη Γη.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι εξωγήινοι που θα συναντήσουμε μπορεί τελικά να είναι πολύ πιο προηγμένοι από εμάς τεχνολογικά“, γράφει.

Ο Buchanan ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο τεχνολογικής πολυπλοκότητας που απαιτεί αυστηρή ρύθμιση όλων αυτών των εξωγήινων επιχειρήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το γιατί δεν έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία της Γης με εξωγήινους. Ο Buchanan υποστηρίζει την πιο ανησυχητική: οι εξωγήινοι πολιτισμοί ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι να στείλουν μηνύματα και είναι αρκετά έξυπνοι για να παραμείνουν σιωπηλοί.

Δείτε επίσης: Τηλεσκόπιο σκανάρει για εξωγήινους και δεν βρίσκει τίποτα

Από την άλλη, οι επιστήμονες που θέλουν την επικοινωνία, υποστηρίζουν άλλη θεωρία. Ο Αμερικανός αστροβιολόγος Douglas Vakoch εκτιμά ότι τυχόν προηγμένοι πολιτισμοί θα είχαν ανιχνεύσει τα ραδιοσήματά μας μέχρι τώρα και θα είχαν επιτεθεί ήδη αν ήταν αυτή η πρόθεσή τους.

Πηγή: Toronto Sun

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS