ΑρχικήinetQualcomm: Θα επενδύσουμε στην Arm, εάν μπλοκαριστεί η πώληση της στην Nvidia

Qualcomm: Θα επενδύσουμε στην Arm, εάν μπλοκαριστεί η πώληση της στην Nvidia

Η αμερικανική γιγαντιαία εταιρεία Qualcomm δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στην ιδέα της επένδυσης στην εταιρεία σχεδίασης chip του Ηνωμένου Βασιλείου Arm εάν η πώληση των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας στη Nvidia μπλοκαριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές, αναφέρει η εφημερίδα The Telegraph.

Qualcomm Arm Nvidia

Δείτε επίσης: Samsung: Η ενημέρωση Μαΐου προστατεύει τα τηλέφωνα από την ευπάθεια της Qualcomm

Ο επερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, δήλωσε ότι η Qualcomm θα ήταν πρόθυμη να αγοράσει μερίδιο στην Arm μαζί με άλλους επενδυτές του κλάδου, εάν η SoftBank, τρέχων ιδιοκτήτης της Arm, εισάγει την εταιρεία στο χρηματιστήριο αντί να την πουλήσει στη Nvidia, ανέφερε την εφημερίδα την Κυριακή.

Ο Amon πρόσθεσε ότι η Qualcomm «σίγουρα είναι ανοιχτή στο να επενδύσει σε αυτήν την εταιρεία» και ότι η εταιρεία «είχε συζητήσεις και με άλλες εταιρείες που αισθάνονται το ίδιο», δήλωσε το The Telegraph.

Δείτε επίσης: Qualcomm: Φέρνει σύντομα το νέο Snapdragon 778G 5G chip

Η Arm κυκλοφόρησε από μια πρώιμη εταιρεία υπολογιστών που ονομάζεται Acorn Computers το 1990. Οι ενεργειακά αποδοτικές chip – αρχιτεκτονικές της εταιρείας χρησιμοποιούνται στο 95% των smartphone που κυκλοφορούν παγκοσμίως και στο 95% των chip που σχεδιάστηκαν στην Κίνα. Η εταιρεία αδειοδοτεί τα chip designs της σε περισσότερες από 500 εταιρείες, οι οποίες τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα δικά τους chip.

Η εξαγορά της Arm από τη Nvidia ανακοινώθηκε από τις εταιρείες τον περασμένο Σεπτέμβριο και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 18 μήνες. Από τότε, η Qualcomm έχει πει στις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ότι είναι αντίθετη στη συμφωνία, όπως και η Microsoft και η Google, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι εταιρείες λένε ότι αντιτίθενται στην εξαγορά, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος η Nvidia να εμποδίσει άλλους κατασκευαστές chip να χρησιμοποιούν την πνευματική ιδιοκτησία της Arm. Αμφισβητούν ότι η Nvidia θα μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως την εξαγορά χωρίς να εμποδίσει την πρόσβαση στα chip designs της Arm.

Δείτε επίσης: Οι Qualcomm και Georgia Smart City δοκιμάζουν την τεχνολογία C-V2X

Η Nvidia έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα διατηρήσει το ανοιχτό μοντέλο αδειοδότησης της Arm και θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα κεντρικά γραφεία της Arm στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και η Κρατική Διοίκηση της Κίνας για τη ρύθμιση της αγοράς βρίσκονται σε διαδικασία διερεύνησης της συμφωνίας.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS