ΑρχικήsecuritySamsung: Η ενημέρωση Μαΐου προστατεύει τα τηλέφωνα από την ευπάθεια της Qualcomm

Samsung: Η ενημέρωση Μαΐου προστατεύει τα τηλέφωνα από την ευπάθεια της Qualcomm

Η Samsung προστατεύει τα smartphones της από την ευπάθεια στα chipsets της Qualcomm με την ενημέρωση Μαΐου.

Samsung ενημέρωση

Η εταιρεία ασφαλείας Check Point Research αποκάλυψε πρόσφατα μια ευπάθεια στο Mobile Station Modem της Qualcomm, που επηρεάζει εκατομμύρια Android τηλέφωνα. Η εταιρεία ανέφερε ότι αυτό το σφάλμα επιτρέπει στους επιτιθέμενους να αποκτήσουν πρόσβαση στα μηνύματα κειμένου και τις τηλεφωνικές κλήσεις των χρηστών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να ξεκλειδώσουν την κάρτα SIM.

Μάθετε περισσότερα: Η ευπάθεια στα τσίπ της Qualcomm επηρεάζει το 40% των κινητών τηλεφώνων

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι είχε ήδη κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για τη διόρθωση της ευπάθειας τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ωστόσο, το catalog number της ευπάθειας (CVE-2020-11292) δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα Android ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας από τότε. Επομένως, δεν είναι σαφές πόσες συσκευές έχουν λάβει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα (patch) τους τελευταίους μήνες. Τώρα, η Samsung ανακοίνωσε ότι όλες οι συσκευές με Android Security Patch Level Μαΐου 2021 ή μεταγενέστερο “θα προστατεύονται από την ευπάθεια”. Μάλιστα, μερικές συσκευές μπορεί να είναι ήδη προστατευμένες αφού η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει ενημερώσεις ήδη από τον Ιανουάριο.

Qualcomm ευπάθεια

Σε πρόσφατη ανάρτηση, η Samsung έγραψε:

Οι ερευνητές ασφαλείας της Check Point ανέφεραν μια ευπάθεια στα modem chipsets της Qualcomm που επηρεάζουν επιλεγμένες συσκευές Samsung. Η ευπάθεια που αποκαλύφθηκε από την Check Point μπορεί να επιτρέψει σε μια κακόβουλη εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες χρήστη της συσκευής. Οι Android συσκευές της Samsung με Qualcomm chipsets επηρεάζονται από την ευπάθεια και η Samsung κυκλοφόρησε ενημερώσεις για επιλεγμένες συσκευές Samsung από τον Ιανουάριο του 2021“.

Δείτε επίσης: Το Android Auto αποκτά υποστήριξη για προφίλ εργασίας

Παρακάτω, η εταιρεία αναφέρει ότι οι συσκευές Samsung Galaxy που έχουν λάβει την ενημέρωση ασφαλείας του Μαΐου 2021, είναι ασφαλείς, αφού η ενημέρωση διορθώνει την ευπάθεια. Η Samsung προτείνει στους χρήστες να εγκαθιστούν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας μόλις γίνονται διαθέσιμες, έτσι ώστε τα τηλέφωνά τους να μένουν πάντα ασφαλή.

Δείτε επίσης: Samsung: Σταματά τις ενημερώσεις για το Galaxy S8

H Samsung έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί τις ενημερώσεις ασφαλείας του Μαΐου 2021 για τα Galaxy S21 series, Galaxy Note 20 series, Galaxy S20 series, Galaxy Z Flip 5G και Galaxy Fold 5G. Η εταιρεία έχει, επίσης, κυκλοφορήσει την ενημέρωση ασφαλείας σε μερικές mid-range συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy A50 και Galaxy A51, σε επιλεγμένες περιοχές.

Πηγή: XDA-Developers Android Forums

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS