ΑρχικήinetΑυτό το πλακίδιο των 120 $ αντιγράφει οποιοδήποτε πεντάλ κιθάρας

Αυτό το πλακίδιο των 120 $ αντιγράφει οποιοδήποτε πεντάλ κιθάρας

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται με την μουσική, η οξύνοια ενός κιθαρίστα μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια από το μέγεθος της σανίδας του πεντάλ της κιθάρας του. Όσο περισσότερα είναι τα stompboxs, τόσο καλύτερη είναι η συσκευή αναπαραγωγής.

πεντάλ κιθάρας

Δείτε επίσης: Νέα συσκευή “βάζει” μουσική στο κεφάλι σας χωρίς ακουστικά

Η ιδέα της αντικατάστασης μιας ολόκληρης συλλογής πεντάλ με ένα μόνο κουτί δεν είναι κάτι νέο. Το κλασικό παλιό stompbox είναι μια αναλογική θήκη, που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό φίλτρων και ενισχυτών για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου ήχου. Ορισμένοι σύγχρονοι επεξεργαστές πολλαπλών εφέ χρησιμοποιούν μοντέλα λογισμικού παλαιότερων πεντάλ για να αναπαράγουν τον ήχο τους. Αυτά τα ψηφιακά πεντάλ υπάρχουν από τη δεκαετία του ’90, αλλά κανένα δεν είναι παρόμοιο με το project NeuralPi. Μόλις κυκλοφόρησε από την GuitarML, το NeuralPi χρησιμοποιεί υλικό αξίας περίπου $ 120  (συμπεριλαμβανομένου του Raspberry Pi) και το μετατρέπει σε ένα τέλειο πεντάλ.

Δείτε ακόμα: Raspberry Pi Tutorial (Part 2): Απαιτούμενα components

πεντάλ κιθάρας

Το κλειδί εδώ φυσικά, είναι τα νευρωνικά δίκτυα. Το LSTM στον πυρήνα του NeuralPi μπορεί να εκπαιδευτεί σε οποιοδήποτε πεντάλ που έχετε, για να αναπαραγάγει με ακρίβεια τον ήχο του και μπορεί ακόμη και να το κάνει με απίστευτα χαμηλό λανθάνοντα χρόνο, χάρη στο Elk Audio OS. Το αποτέλεσμα ενός εκπαιδευμένου μοντέλου είναι ένα πρόσθετο VST3, μια δημοφιλής μορφή για την περιγραφή των ηχητικών εφέ.

Δείτε επίσης: Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει παρόμοιες πατέντες από την GuitarML, ενώ θυμίζει επίσης κάποια προσομοίωση πεντάλ στο LTSpice που είδαμε πέρυσι. Ανυπομονούμε να δούμε αυτό το έργο να συνεχίζει να αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου. Θα ήταν φοβερό να δούμε τελικά ένα λεπτό  UI ή ίσως κάποιος να σχεδιάσει ένα καινούριο περίβλημα με μερικά κουμπιά και ένα πεντάλ που θα είναι περισσότερο εύχρηστα για τον χρήστη!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS