ΑρχικήinetΌταν η οδήγηση είναι μερικώς αυτοματοποιημένη, οι άνθρωποι οδηγούν περισσότερο

Όταν η οδήγηση είναι μερικώς αυτοματοποιημένη, οι άνθρωποι οδηγούν περισσότερο

Ερευνητές και κυβερνήσεις προβληματίζονται εδώ και πολύ καιρό για το πώς τα self-driving αυτοκίνητα – η αυτοματοποιημένη οδήγηση – μπορεί να αλλάξουν τον πλανήτη. Εάν μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο ενώ έχετε κολλήσει στην κίνηση, θα αλλάζατε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας; Θα θέλατε να μένετε πιο μακριά από τη δουλειά; Εναλλακτικά, θα μπορούσε η έλευση των κοινόχρηστων self-driving αυτοκινήτων να σας παρακινήσει να αφήσετε το προσωπικό σας όχημα για ένα κοινόχρηστο Ubers, καθιστώντας τα ταξίδια πιο αποτελεσματικά;

οδήγηση

Δείτε επίσης: Χιούστον: Οι πίτσες Domino παραδίδονται με self driving αυτοκίνητα

Τα self-driving αυτοκίνητα δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, και πιθανότατα θα λανσαριστούν ευρέως σε πολλά χρόνια ή δεκαετίες καθώς η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αλλά ο Scott Hardman πιστεύει ότι έχει βρει έναν τρόπο να κοιτάξει στο μέλλον. Είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Μεταφορών UC Davis το οποίο εξετάζει πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα νέα καύσιμα και τις τεχνολογίες ταξιδιού. Αν θέλετε να μάθετε πώς θα ταξιδεύουν οι άνθρωποι σε μια δεκαετία από τώρα, πιστεύει ότι είναι χρήσιμο να μελετήσετε τις μερικώς αυτοματοποιημένες δυνατότητες αυτοκινήτου που κυκλοφορούν στην αγορά τώρα, όπως το Autopilot της Tesla.

Δείτε επίσης: Musk: Με το επόμενο Full Self-Driving Beta update της Tesla “θα χάσετε το μυαλό σας”

Το Autopilot, μαζί με το Super Cruise της General Motors, το Nissan ProPilot Assist, το BMW Driving Assistant και το Ford Co-pilot 360, είναι προηγμένες δυνατότητες υποστήριξης οδηγού. Αυτά τα νέα συστήματα δεν θα οδηγήσουν το όχημα σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να οδηγείτε καλύτερα. Δύο σημαντικές προειδοποιήσεις: Τα περισσότερα από τα συστήματα κατασκευάστηκαν για να λειτουργούν σε σχετικά απλούς αυτοκινητόδρομους. Και το άτομο πίσω από το τιμόνι πρέπει να προσέχει και να είναι έτοιμο να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Σε μια εφημερίδα του 2020, ο Hardman πήρε συνέντευξη από 35 άτομα που ήταν ιδιοκτήτες κάποιου οχήματος Tesla με Autopilot και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι η αυτοματοποιημένη λειτουργία έκανε την οδήγηση λιγότερο κακή. «Οι οδηγοί θεωρούν ότι αυτό το σύστημα αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος του άγχους της οδήγησης, οπότε αισθάνονται πιο χαλαροί, λιγότερο κουρασμένοι, λιγότερο αγχωμένοι», λέει ο Hardman. «Μειώνει το γνωστικό βάρος της οδήγησης.»

Δείτε επίσης: Η Intel θα παρέχει συστήματα self-driving για φορτηγά παράδοσης

Σε μια νέα έρευνα που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, ο Hardman και ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Debapriya Chakraborty αναφέρουν ότι η λιγότερο αγχωτική οδήγηση οδηγεί σε ένα φυσικό συμπέρασμα: περισσότερη οδήγηση. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από μια έρευνα 630 κατόχων Tesla, με και χωρίς το Autopilot, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων με μερική αυτοματοποίηση οδηγούν κατά μέσο όρο 4.888 μίλια παραπάνω το χρόνο από ό, τι οι ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό.

Πηγή πληροφοριών: wired.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS