ΑρχικήrapidalertΟι ομάδες IT δεν μπορούν να ηρεμήσουν όταν είναι εκτός δουλειάς

Οι ομάδες IT δεν μπορούν να ηρεμήσουν όταν είναι εκτός δουλειάς

Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη δημοσκόπηση σε ομάδες ΙΤ και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων SOC που δουλεύουν σε μεγάλους και μικρούς οργανισμούς σε πολλούς κλάδους, και διαπιστώθηκε ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης ή την ειδικότητα, το 70% των ερωτηθέντων επηρεαζόταν συναισθηματικά από τη δουλειά του όταν τελειώνε μια εργάσιμη μέρα και συνέχιζε να έχει άγχος.

ομάδες IT

Δείτε επίσης: Remote εργαζόμενοι – Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Πολλοί managers δήλωσαν ότι ο υψηλός όγκος ειδοποιήσεων δεν μπορούσε να τους αφήσει να ηρεμήσουν ή να χαλαρώσουν και τους έχει κάνει ευερέθιστους, ειδικά όταν βρίσκονται γύρω από φίλους και συγγενείς. Στη δουλειά, είχαν την τάση να απενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις – το 43% είπε ότι το έκανε περιστασιακά ή και συχνότερα – απομακρύνονταν από τους υπολογιστές τους, ελπίζοντας ότι ένας συνάδελφος θα μπει να δει την ειδοποίηση ή αγνοούσαν εντελώς την ειδοποίηση, αυξάνοντας την έκθεση σε κίνδυνο του οργανισμού τους.

Συνολικά, το 51% των ερωτηθέντων διευθυντών δήλωσε ότι ένιωθε ότι η ομάδα IT ήταν τρομοκρατημένη από τον όγκο των ειδοποιήσεων. Επίσης σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (55%) δήλωσαν ότι δεν ήταν απολύτως σίγουροι ότι μπορούν να δώσουν την αρμόζουσα προτεραιότητα και να ανταποκριθούν στις ειδοποιήσεις για απειλές.

Δείτε επίσης: GDPR: Πώς οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τον παραβιάσουν;

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της Trend Micro, η ειδικός ασφάλειας Victoria Baines είπε: “Είμαστε συνηθισμένοι να περιγράφουμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο όσον αφορά τους ανθρώπους, τη διαδικασία και την τεχνολογία. Πολύ συχνά όμως, οι άνθρωποι παρουσιάζονται ως ευπάθεια παρά ως asset και οι τεχνικές άμυνες έχουν προτεραιότητα έναντι της ανθρώπινης ανθεκτικότητας.”

“Είναι καιρός να ανανεώσουμε την επένδυσή μας στα ανθρώπινα περιουσιακά μας στοιχεία. Αυτό σημαίνει να φροντίζουμε τους συναδέλφους και τις ομάδες μας και να διασφαλίζουμε ότι διαθέτουν εργαλεία που τους επιτρέπουν να επικεντρώνονται καλύτερα στην δουλειά τους.”

Δείτε επίσης: Cybersecurity: Η συζήτηση για τα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι, ενισχύει την ασφάλεια

Ο Bharat Mistry της Trend Micro πρόσθεσε: “Τα μέλη της ομάδας SOC διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πρώτη γραμμή του κυβερνοχώρου, διαχειρίζονται και ανταποκρίνονται σε προειδοποιήσεις απειλών για να κρατήσουν τους οργανισμούς τους ασφαλείς από ενδεχόμενες καταστροφικές παραβιάσεις. Αλλά όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, αυτή η πίεση μερικές φορές έχει τεράστιο προσωπικό κόστος.”

Πηγή πληροφοριών: computerweekly.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS