ΑρχικήinetMicrosoft: Το 2022 έρχεται το τέλος του Internet Explorer

Microsoft: Το 2022 έρχεται το τέλος του Internet Explorer

Η Microsoft αποφάσισε να βάλει τέλος στην λειτουργία του Internet Explorer. Ο browser υπάρχει εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, αλλά η χρήση του μειώθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς ο Chrome της Google και ο Firefox της Mozilla έχουν κερδίσει το κοινό. Ο Internet Explorer θα αποσυρθεί και θα μείνει και χωρίς υποστήριξη από τις 15 Ιουνίου 2022.

Internet Explorer

Δείτε επίσης: Microsoft/Adobe exploits: Οι αγαπημένες επιλογές των hackers

Σύμφωνα με την Microsoft, ο Internet Explorer 11 δεν θα υποστηρίζεται από το Microsoft 365 και άλλες εφαρμογές από τις 17 Αυγούστου 2021. Ο browser για desktop θα αποσυρθεί στις 15 Ιουνίου 2022. Σημειώστε ότι η απόσυρση δεν επηρεάζει τα Windows 10 LTSC ή Server Internet Explorer 11 desktop apps. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι επίσης δεν επηρεάζει τον κινητήρα MSHTML (Trident).

Η Microsoft ζήτησε από χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον IE να μεταβούν στον Edge. Η εταιρεία επισημαίνει ότι η λειτουργία Edge browser Internet Explοrer (“IE mode”) είναι ενσωματωμένη, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους και εφαρμογές που βασίζονται στον Internet Explorer από το πρόγραμμα περιήγησης.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Καλή εναλλακτική λύση για το WhatsApp

«Σήμερα, βρισκόμαστε στο επόμενο στάδιο αυτού του ταξιδιού: ανακοινώνουμε ότι το μέλλον του Internet Explοrer στα Windows 10 βρίσκεται στον Microsoft Edge. Όχι μόνο ο Microsoft Edge είναι μια ταχύτερη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη εμπειρία περιήγησης από τον Internet Explorer, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα: συμβατότητα για παλαιότερους ιστότοπους και εφαρμογές», ανέφερε η εταιρεία σε μια δημοσίευση.

Δείτε επίσης: Bill Gates: Αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft επειδή είχε σχέση με υπάλληλο;

Για την ακρίβεια, η απόσυρση του Internet Explorer έχει καθυστερήσει πολύ. Η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για να ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε ένα πιο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, τον Edge.

Πηγή πληροφοριών: tech.hindustantimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS