ΑρχικήinetΤο 96% των χρηστών δεν επιτρέπει την παρακολούθηση σε εφαρμογές

Το 96% των χρηστών δεν επιτρέπει την παρακολούθηση σε εφαρμογές

Μια πρώτη ματιά σε μια συνεχιζόμενη ανάλυση της Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών της Apple, αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών iPhone αφήνουν απενεργοποιημένη την παρακολούθηση εφαρμογών από τότε που η λειτουργία τέθηκε σε λειτουργία στις 26 Απριλίου, με την κυκλοφορία του iOS 14.5.

Δείτε επίσης: Ρυθμίστε το iPhone σας για κλήσεις έκτακτης ανάγκης με Siri και iOS 14.5

παρακολούθηση εφαρμογές

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που κυκλοφόρησε η εταιρεία Flurry, μόλις το 4% των χρηστών iPhone στις ΗΠΑ, έχουν επιλέξει να έχουν απενεργοποιημένη την παρακολούθηση εφαρμογών, μετά την ενημέρωση της συσκευής τους στο iOS 14.5. Τα δεδομένα βασίζονται σε δειγματοληψία που πάρθηκε από 2,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση.

Το ποσοστό που αντιπροσωπεύει τους χρήστες παγκοσμίως αυξάνεται στο 12%, σε ένα μέγεθος δείγματος 5,3 εκατομμυρίων ατόμων.

Δείτε ακόμα: Πώς να αντιγράψετε εικόνες ή βίντεο από τα αρχεία στις φωτογραφίες σε iPhone ή iPad

Με την κυκλοφορία του iOS 14.5, οι εφαρμογές είναι πλέον υποχρεωμένες να ζητήσουν και να λάβουν άδεια χρήστη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αναγνωριστικό τυχαίας διαφήμισης μιας συσκευής, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών σε εφαρμογές και ιστότοπους. Οι χρήστες μπορούν είτε να ενεργοποιήσουν είτε να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα των εφαρμογών να ζητούν άδεια για παρακολούθηση. Η Apple απενεργοποιεί τη ρύθμιση από προεπιλογή.

Μετά την ενημέρωση πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, τα στοιχεία της Flurry δείχνουν ένα σταθερό ποσοστό εξαίρεσης παρακολούθησης εφαρμογών, με τον αριθμό στις ΗΠΑ να κυμαίνεται μεταξύ 11-13% και 2-5% παγκοσμίως. Η πρόκληση για την αγορά εξατομικευμένων διαφημίσεων θα είναι σημαντική αν οι δύο πρώτες εβδομάδες καταλήξουν να αντικατοπτρίζουν μια μακροπρόθεσμη τάση.

παρακολούθηση εφαρμογές

Δείτε επίσης: Η Apple επιτρέπει στη Ρωσία να προεγκαθιστά εφαρμογές στα iPhone

Το Facebook, έχει ήδη αρχίσει να προσπαθεί να πείσει τους χρήστες ότι πρέπει να επιτρέψουν την παρακολούθηση στο iOS 14.5 εάν θέλουν να βοηθήσουν να εξακολουθεί να διατίθεται η πλατφόρμα του αλλά και το Instagram “δωρεάν”. Αυτό το συναίσθημα φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τον προηγούμενο ισχυρισμό του κοινωνικού δικτύου ότι η ATT θα έχει «διαχειρίσιμο» αντίκτυπο στην επιχείρησή του και θα μπορούσε ακόμη και να ωφελήσει το Facebook μακροπρόθεσμα.

Η Flurry Analytics, που ανήκει στην Verizon Media, χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 1 εκατομμύριο εφαρμογές για κινητά, παρέχοντας συγκεντρωτικές πληροφορίες για 2 δισεκατομμύρια κινητές συσκευές ανά μήνα. Η Flurry σκοπεύει να ενημερώνει τα στοιχεία της καθημερινά σχετικά με το ημερήσιο ποσοστό συμμετοχής, καθώς και το μερίδιο των χρηστών που οι εφαρμογές δεν μπορούν να ζητήσουν να τους παρακολουθήσουν, τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS