ΑρχικήinetΗ Apple επιτρέπει στη Ρωσία να προεγκαθιστά εφαρμογές στα iPhone

Η Apple επιτρέπει στη Ρωσία να προεγκαθιστά εφαρμογές στα iPhone

Από τον επόμενο μήνα, η Apple θα επιτρέψει στη ρωσική κυβέρνηση να προεγκαθιστά εφαρμογές σε iPhone, iPad και πιθανώς σε άλλες συσκευές όπως οι Mac στο μέλλον.

iphone apple

Σύμφωνα με έναν νέο ρωσικό νόμο, οι χρήστες της Apple θα δουν ένα παράθυρο διαλόγου κατά την αρχική εγκατάσταση νέων συσκευών που θα διαθέτει προγράμματα περιήγησης ιστού, προγράμματα προστασίας από ιούς, messenger, email clients και άλλα τα οποία θα είναι προεπιλεγμένα για εγκατάσταση από προεπιλογή. Η λίστα των εφαρμογών θα παρέχεται από την κυβέρνηση.

Χρήσιμη πληροφορία: Ρωσία: Αφήνει τη NASA και συνεργάζεται με Κίνα για “επιστημονική βάση” στη Σελήνη

Όλες οι εφαρμογές στη λίστα είναι προεπιλεγμένες για εγκατάσταση ως μέρος της ρύθμισης. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποεπιλέξουν τις εφαρμογές μεμονωμένα αν δεν τις θέλουν.

Επίσης, θα μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις προεγκατεστημένες εφαρμογές και μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή τρίτου μέρους που λαμβάνεται από το App Store. Η ύπαρξη αυτών των οθονών στο iOS βρέθηκαν από το 9to5Mac.

Δείτε επίσης: Νέο πλήγμα για Parler: Η Apple αρνείται την επιστροφή του στο App Store

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κίνηση από την πλευρά της Apple. Η εταιρεία αγωνίστηκε σκληρά για να εμποδίσει τους λιανοπωλητές από το να επηρεάζουν τα iPhone. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αγορά του Android, όπου είναι σύνηθες τα τηλέφωνα να έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Μάθετε: Τα Android ξεπερνούν τα iPhone στις ταχύτητες του δικτύου 5G

Η νομοθεσία τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2021. Η Apple είχε προηγουμένως απειλήσει να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά εάν τεθεί σε ισχύ, αλλά φαίνεται πως δεν πραγματοποίησε τις απειλές της και τώρα συμμορφώνεται με το νόμο.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS