ΑρχικήinetΟ browser της Alibaba αφαιρέθηκε από τα κινέζικα app stores

Ο browser της Alibaba αφαιρέθηκε από τα κινέζικα app stores

Ο web browser της Alibaba έχει αφαιρεθεί από πολλά κινέζικα app stores καθώς συνεχίζεται η διαμάχη της εταιρείας με την κινεζική κυβέρνηση.

Alibaba

Τα καταστήματα εφαρμογών Android, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν από την Huawei και τη Xiaomi, έχουν αποκλείσει τις λήψεις ή έχουν καταργήσει τον “UC Browser” της Alibaba, σύμφωνα με τους κατόχους τηλεφώνων Huawei και Xiaomi που μίλησαν στο CNBC.

Δείτε επίσης: Huawei: Τα wearables γίνονται διαθέσιμα και για άλλες εφαρμογές

Ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης τηλεφώνου της Samsung στην Κίνα είπε ότι συνέχιζε να βλέπει το πρόγραμμα περιήγησης στο κατάστημα εφαρμογών της Samsung. Επίσης, το πρόγραμμα περιήγησης UC είναι διαθέσιμο στο App Store της Apple.

Μάθετε επίσης: Νέο πλήγμα για Parler: Η Apple αρνείται την επιστροφή του στο App Store

Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times και έγινε μετά την κριτική που έλαβε ο UC Browser σε μια τηλεοπτική εκπομπή, που μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV, σχετικά με κάποιες παραπλανητικές διαδικτυακές ιατρικές διαφημίσεις.

Η εκπομπή κατηγόρησε το πρόγραμμα περιήγησης ότι επιτρέπει σε ιδιωτικά νοσοκομεία να υποβάλλουν προσφορές για τα ονόματα των πιο γνωστών νοσοκομείων της Κίνας σε αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών. Με αυτόν τον τρόπο δελεάζουν τους ασθενείς να επισκεφθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία αντί για τα δημόσια νοσοκομεία που πρέπει να επισκεφθούν.

Μάθετε επίσης: Οι hackers που επιτίθενται σε νοσοκομεία παίζουν με τη ζωή των ασθενών!

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας UC Browser της Alibaba δήλωσε στο CNBC: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή και πραγματοποιήσαμε γρήγορα μια σειρά μέτρων για έλεγχο και διόρθωση».

Είπαν ότι το “παράνομο περιεχόμενο διαφήμισης” που αναφέρεται στην εκπομπή CCTV αφαιρέθηκε αμέσως.

“Θα βελτιώσουμε περαιτέρω τον έλεγχο περιεχομένου και θα παρέχουμε καλές υπηρεσίες πληροφοριών με αυστηρότερα πρότυπα”, πρόσθεσαν.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping δήλωσε τη Δευτέρα ότι η καταστολή του Πεκίνου σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας μόλις άρχισε. «Η ανάπτυξη ορισμένων εταιρειών πλατφόρμας δεν είναι τυπική και υπάρχουν κίνδυνοι», δήλωσε ο Xi σε ομιλία του στην κορυφαία οικονομική επιτροπή της Κίνας, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία CCTV.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS