ΑρχικήsecurityiOS 14.5: Διορθώνει 50 ευπάθειες ασφαλείας! Ενημερώστε άμεσα!

iOS 14.5: Διορθώνει 50 ευπάθειες ασφαλείας! Ενημερώστε άμεσα!

Η Apple κυκλοφόρησε χθες το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο iOS 14.5, το οποίο μεταξύ άλλων σημαντικών βελτιώσεων, φέρνει διορθώσεις για 50 ευπάθειες. Μάλιστα, η Apple πιστεύει ότι μία από αυτές τις ευπάθειες έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη στόχευση χρηστών iPhone.

Οι ευπάθειες που διορθώνονται στο iOS 14.5 περιλαμβάνουν ένα πρόβλημα με το WebKit Storage, όπου η επεξεργασία κακόβουλου web περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε εκτέλεση κακόβουλου κώδικα, (σύμφωνα με ένα έγγραφο της Apple). Η εταιρεία λέει ότι αυτή η ευπάθεια, με την ονομασία CVE-2021-30661μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες“.

Δείτε επίσης: Εμφανίστηκαν bugs στο App Tracking Transparency της Apple

Αυτό σημαίνει ότι κακόβουλοι hackers μπορεί να έχουν ήδη στοχεύσει χρήστες iPhone.

Η Apple δεν δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τις ευπάθειες ασφαλείας του iOS, για να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να ενημερώσουν τα iPhone τους, προτού οι εγκληματίες μάθουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τις επιθέσεις τους. Επομένως, είναι καλό να αναβαθμίσουν όλοι οι χρήστες τις συσκευές τους, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα ασφαλείας στο iOS 14.4.2, δηλαδή στην παλαιότερη έκδοση iOS.

Δείτε επίσης: Apple AirDrop: Bug μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στοιχείων χρηστών!

iOS 14.5 ευπάθειες

Ενημερώστε άμεσα τα iPhone σας

Έχοντας υπόψη όλες αυτές τις ευπάθειες, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το iPhone σας στο iOS 14.5 το συντομότερο δυνατό. “Υπάρχουν αρκετά σφάλματα, και μερικά από αυτά επιτρέπουν την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα (RCE), πράγμα που σημαίνει ότι ένας εισβολέας θα μπορούσε να εκτελέσει εντολές στη συσκευή σας, έχοντας ουσιαστικά πλήρη έλεγχο του iPhone σας – αυτό είναι πολύ εύκολο αν συνδυαστούν κάποιες από τις ευπάθειες“, λέει ο Sean Wright από την Immersive Labs.

Δείτε επίσης: macOS: Η Apple διόρθωσε bug που επέτρεπε την παράκαμψη επιπέδων ασφαλείας

Υπάρχουν επίσης ευπάθειες (που διορθώνονται στο iOS 14.5), οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να διαβάσει ευαίσθητα δεδομένα στην ευάλωτη συσκευή, συνδυάζοντας ξανά τις ευπάθειες, λέει ο Wright. Συμβουλεύει τους χρήστες να μην πανικοβληθούν, αλλά να ενημερώσουν τα iPhone τους “το συντομότερο δυνατό”.

Οι ενημερώσεις ασφαλείας του iOS 14.5 έρχονται μαζί με πολλές άλλες βελτιώσεις, όπως το App Tracking Transparency feature και τη δυνατότητα να ξεκλειδώνετε το iPhone πιο εύκολα όταν φοράτε μάσκα.

Πηγή: Forbes

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS