ΑρχικήHow ToΡυθμίστε το iPhone σας για κλήσεις έκτακτης ανάγκης με Siri και iOS...

Ρυθμίστε το iPhone σας για κλήσεις έκτακτης ανάγκης με Siri και iOS 14.5

Με το iOS 14.5, το Siri υποστηρίζει την κλήση επαφών έκτακτης ανάγκης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε “Siri, κάλεσε την επαφή έκτακτης ανάγκης μου” και ο virtual assistant σας θα ξέρει να καλέσει όποιον έχετε καταχωρήσει με αυτόν τον τίτλο. Αυτό το feature λειτουργεί είτε χρειάζεστε βοήθεια εσείς οι ίδιοι είτε κάποιος άλλος. Για να λειτουργήσει όμως σωστά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε αφενός ότι οι επαφές έκτακτης ανάγκης σας είναι ενημερωμένες και αφετέρου ότι το Siri είναι ενεργοποιημένο στο iPhone σας. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Διαβάστε επίσης: Πως να απενεργοποιήσετε το Siri στην οθόνη κλειδώματος του iPhone

 κλήσεις έκτακτης ανάγκης με Siri και iOS 14.5
Πώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης με Siri και iOS 14.5

1) Ορίστε επαφή έκτακτης ανάγκης
Για να καλέσει ο virtual assistant σας μια επαφή έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει πρώτα να ορίσετε μία τέτοια επαφή. Αρχικά, μεταβείτε στο Health app (εφαρμογή Υγεία) και πατήστε το εικονίδιο προφίλ στη δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, πατήστε το Medical ID (Ιατρικό ID), το κουμπί “Επεξεργασία” και κάντε scroll down στο “Επαφές έκτακτης ανάγκης”.

iOS 14.5 κλήσεις έκτακτης ανάγκης με το Siri
Πώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης με Siri και iOS 14.5

Μόλις πατήσετε το πράσινο σύμβολο “συν” για να προσθέσετε μια επαφή έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να σκρολάρετε στη λίστα επαφών σας ή να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο άτομο. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να προσδιορίσετε τη σχέση σας με αυτό το άτομο. Ακολούθως, πατήστε “Τέλος” και οι επαφές σας θα αποθηκευτούν.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις επαφές έκτακτης ανάγκης σας, μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις> Επείγον SOS> Επαφές έκτακτης ανάγκης> Επεξεργασία επαφών έκτακτης ανάγκης στο Health.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Επείγον SOS στο iPhone σας, οι επαφές έκτακτης ανάγκης σας θα λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι καλέσατε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μαζί με την τοποθεσία σας.

Δείτε ακόμη: Siri: Πώς στέλνετε ηχητικό μήνυμα με τον “έξυπνο” βοηθό του iPhone σας;

2) Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας στο Siri

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο virtual assistant σας είναι σε λειτουργία. Μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Siri & Αναζήτηση και κάντε εναλλαγή στο Άκου το “Hey Siri”, “Πατήστε το Πλευρικό κουμπί για το Siri” και “Να επιτρέπεται το Siri όταν είναι κλειδωμένο”. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εσείς (ή όποιος σας βοηθά εκείνη τη στιγμή), θα μπορείτε να αποκτήσετε με πολλούς τρόπους πρόσβαση στον voice assistant σας.

iOS 14.5 κλήσεις έκτακτης ανάγκης
iOS 14.5: Πώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης με τον virtual assistant σας και iOS 14.5

Πρόταση: iOS 14.5 beta για Siri: Μπορείτε να προεπιλέξετε το Spotify για να ακούσετε μουσική

3) Πείτε “Siri, κάλεσε την επαφή έκτακτης ανάγκης μου”

έκτακτη ανάγκη
iOS 14.5: Πώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης με τον virtual assistant σας και iOS 14.5


Μόλις ρυθμίσετε και τις επαφές έκτακτης ανάγκης σας και τον virtual assistant σας, το feature είναι απλό στη χρήση. Εάν βρεθείτε ποτέ σε κίνδυνο, το μόνο που χρειάζεται να πείτε είναι “Hey Siri, κάλεσε την επαφή έκτακτης ανάγκης μου”. Το feature λειτουργεί και για όσους χρειάζονται βοήθεια – εάν για παράδειγμα κάποιος έχει χάσει τις αισθήσεις του, οποιοσδήποτε γύρω του μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του και την ίδια εντολή Siri για να πραγματοποιήσει την κλήση, αντί για εκείνον.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS