ΑρχικήinetΗ εφαρμογή Parler επέστρεψε στο App Store της Apple

Η εφαρμογή Parler επέστρεψε στο App Store της Apple

Η υπηρεσία κοινωνικών μέσων Parler, η οποία υποστηρίζεται κυρίως από συντηρητικούς, είναι ξανά διαθέσιμη στο iOS App Store της Apple, μετά την κατάργησή της, έπειτα από τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει “βελτιωμένα εργαλεία αναφοράς για απειλές και υποκίνηση“, σύμφωνα με την καταχώριση του App Store.

Parler App Store
Η εφαρμογή Parler επιστρέφει στο Apple App Store

Δείτε επίσης: Οι χρήστες των iPhone ξοδεύουν περισσότερα από ποτέ στο App Store

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημερωμένη εφαρμογή για iOS, θα φιλτράρει επίσης αναρτήσεις σε iPhone και iPad που φέρουν την ένδειξη “μίσος” από το σύστημα εποπτείας του Parler, αν και αυτές οι αναρτήσεις θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες για προβολή σε άλλες συσκευές και μέσω του ιστού. Η Parler δεν έχει κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο, αλλά είπε στη The Washington Post ότι επιδιώκει να βρει μία κοινή πορεία πλεύσης με την Apple.

Δείτε ακόμα: Spotify: Οι περιορισμοί του App Store είναι μια “καταχρηστική αρπαγή της εξουσίας”

Στην Parler σεβόμαστε την Πρώτη Τροποποίηση, το οποίο σημαίνει ότι προστατεύουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνείδησης“, δήλωσε η Amy Peikoff, επικεφαλής πολιτικής της Parler. “Επιτρέπουμε ένα μέγιστο ποσό νομικά προστατευμένης έκφρασης.

Parler App Store
Η εφαρμογή Parler επιστρέφει στο Apple App Store

Το Parler, ένα κοινωνικό δίκτυο που είναι δημοφιλές ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους ακροδεξιούς, βγήκε εκτός σύνδεσης τον Ιανουάριο αφού κατέβηκε από την Apple, την Google και την Amazon. Οι τεχνολογικοί γίγαντες ανέλαβαν δράση για να αποστασιοποιηθούν από την εφαρμογή Parler, καθώς αυξάνονταν οι ανησυχίες ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση περισσότερης βίας.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Parler επιστρέφει στο App Store της Apple

Τον περασμένο μήνα, η Apple δήλωσε σε επιστολή προς τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες ότι ενέκρινε προτεινόμενες αλλαγές από την Parler και ανέμενε ότι η εφαρμογή θα επιστρέψει στο App Store της μόλις ενημερωθεί με αυτές τις διορθώσεις. Στην επιστολή, η εταιρεία κατασκευής iPhone είπε ότι κατάργησε αρχικά την εφαρμογή από την πλατφόρμα της, επειδή η ομάδα αξιολόγησής της “βρήκε σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων” που παραβίαζαν τους κανόνες της εταιρείας κατά “μη αποδεκτού περιεχομένου“, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων που “ενθάρρυναν τη βία, υποτιμούσαν διάφορες εθνοτικές ομάδες, φυλές και θρησκείες, δόξαζαν τον Ναζισμό και προωθούσαν τη βία κατά συγκεκριμένων ανθρώπων.

Η εφαρμογή είναι ξανά διαθέσιμη από τη Δευτέρα στο κατάστημα εφαρμογών της Apple.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS