ΑρχικήsecurityΟι κάμερες ασφαλείας Eufy δείχνουν τα live feeds χρηστών σε αγνώστους

Οι κάμερες ασφαλείας Eufy δείχνουν τα live feeds χρηστών σε αγνώστους

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που δεν θέλετε να κάνει η κάμερα ασφαλείας σας είναι να εμφανίσει το video feed σας ή τα εγγεγραμμένα βίντεο σας σε έναν εντελώς άγνωστο χρήστη. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει σε ορισμένους ιδιοκτήτες κάμερων ασφαλείας Eufy. Πολλοί πελάτες ανέφεραν στο Reddit και στο Twitter ότι η εφαρμογή Eufy τους έδωσε ξαφνικά πρόσβαση σε βιντεοκάμερες κάποιου εντελώς αγνώστου, αντί για τις δικές τους ροές βίντεο.

Eufy

Δείτε επίσης: Tesla προς Κίνα: Οι κάμερες των αυτοκινήτων είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ

Το 9to5Mac ανέφερε για πρώτη φορά το ζήτημα και κατάφερε να επαληθεύσει το πρόβλημα. Ένας από τους αρθρογράφους του ιστότοπου είπε ότι μπορούσε να “δει όλες τις λεπτομέρειες, ηχογραφήσεις, live (επεξεργασμένα). Ήταν σαν να έχω κάνει log in ως ένας άλλος χρήστης”.

Στο Reddit, οι χρήστες λένε το ίδιο πράγμα. “Τσέκαρα την εφαρμογή μου σήμερα (από τη Νέα Ζηλανδία) και παρατήρησα ότι κανένα από τα βίντεο δεν ήταν δικό μου”, δήλωσε ο χρήστης MeChum87 σήμερα το πρωί. “Μπορώ να δω και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Έχω 3 μικρά παιδιά, ανησυχώ πολύ που άλλοι χρήστες μπορούν να δουν το υλικό από τις κάμερες μου.”

Δείτε επίσης: Ευρώπη: Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου εγείρουν ανησυχίες

Οι περισσότερες από τις αναφορές προέρχονται από την Αυστραλία, αλλά υπάρχουν ορισμένοι χρήστες στις ΗΠΑ που αναφέρουν το ίδιο ζήτημα. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα, αλλά οι αναφορές φαίνεται να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς – αν και ορισμένοι χρήστες λένε ότι όλα είναι φυσιολογικά στην εφαρμογή Eufy.

Σε ότι αφορά τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, αυτό που συμβαίνει είναι ο ορισμός του εφιάλτη για την Eufy και τους πελάτες της. Οι άνθρωποι αγοράζουν κάμερες ασφαλείας και έξυπνα κουδούνια για να αισθάνονται πιο ασφαλείς, η σκέψη ότι το ιδιωτικό σας βίντεο δημοσιεύεται σε άλλους χρήστες είναι πραγματικά τρομερή.

Δείτε επίσης: Apple Maps: Εμφανίζονται οι κάμερες ελέγχου ορίου ταχύτητας

Εκτός από τις κάμερες ασφαλείας, η Eufy πωλεί και άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως λαμπτήρες, ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, έξυπνες κλειδαριές, βίντεο-κουδούνια και οθόνες παρακολούθησης μωρών. Δεν είναι σαφές εάν ορισμένες από τις άλλες κατηγορίες προϊόντων επηρεάζονται από την παραβίαση.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS