ΑρχικήsecurityTesla προς Κίνα: Οι κάμερες των αυτοκινήτων είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ

Tesla προς Κίνα: Οι κάμερες των αυτοκινήτων είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα είπε ότι τα οχήματα της Tesla αποτελούν απειλή λόγω του ότι διαθέτουν πολλές κάμερες και έχουν τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Γι’ αυτό το λόγο, ο στρατός αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο και τη στάθμευση οχημάτων Tesla σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η πιθανή παρακολούθηση.

Μάθετε περισσότερα: Κίνα: Τα “Tesla cars” απαγορεύεται να παρκάρουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Tesla Κίνα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, απάντησε αμέσως σχεδόν στις ανησυχίες/κατηγορίες της Κίνας, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται σε κατασκοπεία και δεν κάνει κοινή χρήση δεδομένων με κυβερνητικούς φορείς, αφού κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Tesla.

Δείτε επίσης: Tesla: Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν επιτυχημένο για τα οχήματά της

Όπως αναφέρει τώρα το Reuters, το θέμα φαίνεται να απασχολεί ακόμα την εταιρεία, η οποία εξήγησε πάλι την κατάσταση, κάνοντας μια ανάρτηση στη social media πλατφόρμα της Κίνας, Weibo. Στην ανάρτηση αυτή, η Tesla επισημαίνει ότι οι κάμερες στα οχήματά της είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ. Και ότι: “Ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν αν θα ενεργοποιήσουν τη χρήση του (του συστήματος κάμερας). Η Tesla είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα ασφαλείας δικτύου για να διασφαλίσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών“.

Tesla κάμερες Elon Musk

Το θέμα αυτό είναι αρκετά σοβαρό. Όταν έμαθε για την απαγόρευση εισόδου των οχημάτων στις κινεζικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο Elon Musk είχε πει το εξής: “Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είμαστε πολύ προσεκτικοί με οποιεσδήποτε πληροφορίες … Εάν η Tesla χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητά της για κατασκοπεία στην Κίνα ή οπουδήποτε, θα κλείσει“.

Μάθετε περισσότερα: Elon Musk: Η Τesla δεν θα κοινοποιούσε ποτέ data στην Κίνα ή στις ΗΠΑ

Η Tesla έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό στην Κίνα, καθώς υπάρχει ήδη ένα πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που την έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις. Η εταιρεία γνωρίζει πόσο εύκολα θα μπορούσε να απαγορεύσει η Κίνα την χρήση των Tesla αυτοκινήτων και γι’ αυτό προσπαθεί να εξηγήσει με κάθε τρόπο ότι οι ισχυρισμοί περί κατασκοπείας είναι ψευδείς.

Πηγή: PCMag

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS