ΑρχικήinetKia: Ανακαλεί αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Kia: Ανακαλεί αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Kia Motors Australia καλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, καθώς έχει εντοπιστεί ένα σφάλμα σε κάποια μοντέλα αυτοκινήτων, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών. Η εταιρεία μάλιστα βρίσκεται σε διαδικασία ανάκλησης των προβληματικών αυτοκινήτων. Τα μοντέλα που επηρεάζονται, είναι τα Kia QL Sportage MY2016-2021 και Kia CK Stinger MY2017-2019. Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει φωτιά ο κινητήρας ακόμα και αν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται.

Kia QL Sportage

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Kia αναγκάστηκε να ανακαλέσει 147.249 οχήματα Soul και Seltos οχήματα. Και σε εκείνη την περίπτωση, υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μάθετε περισσότερα: Η Kia ανακαλεί 147,000 Seltos και Soul οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το site Product Safety Australia, τα Kia QL Sportage MY2016-2021 και CK Stinger MY2017-2019 μπορούν να αρπάξουν φωτιά ακόμα και αν το όχημα δεν είναι σε λειτουργία.

Περίπου 57.000 άτομα σε όλη την Αυστραλία έχουν ένα Kia αυτοκίνητο με αυτό το πρόβλημα.

Το σύστημα (Hydraulic Electronic Control Units) που ελέγχει το Anti-lock Braking System, το Electronic Stability Control System και το Traction Control System μπορεί να παρουσιάσει βραχυκύκλωμα εάν έρθει σε επαφή με νερό (υγρασία). Αυτό μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει πυρκαγιά στον κινητήρα όταν η μηχανή σβήσει και το όχημα είναι σταθμευμένο.

Όσοι έχουν αυτά τα αυτοκίνητα, καλούνται να τα παρκάρουν μακριά από τα σπίτια τους και σίγουρα μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο.

Kia CK Stinger Kia φωτιά

Οι καταναλωτές καλούνται να επικοινωνήσουν με το τοπικό κατάστημα Kia, ώστε να γίνει έλεγχος του αυτοκινήτου και διόρθωση (αν χρειάζεται).

Οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές θα γίνουν δωρεάν.

Η Kia προσπαθεί να επικοινωνήσει με όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους.

Δείτε επίσης: Η Kia παρουσίασε teaser για το νέο όχημα EV6 της

Πολλές εταιρείες αυτοκινήτων έχουν ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Kia δεν είναι η μόνη εταιρεία αυτοκινήτων που έχει εντοπίσει τέτοια προβλήματα.

Πριν μερικούς μήνες, η Hyundai ανακάλεσε σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα. Τον Φεβρουάριο, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών εξέδωσε προειδοποίηση για τα Hyundai Tucson που κυκλοφορήσαν από το 2015 έως το 2021.

Δείτε επίσης: Hyundai: Η ανάκληση 82.000 ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι μια από τις πιο ακριβές στην ιστορία

Ένα πρόβλημα στο Anti-Lock Braking System μπορούσε να προκαλέσει φωτιά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών.

Πηγή: 7news.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS