ΑρχικήinetΗ Kia ανακαλεί 147,000 Seltos και Soul οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Kia ανακαλεί 147,000 Seltos και Soul οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Το ολοκαίνουργιο Seltos SUV και το funky Soul της Kia μπαίνουν στη λίστα με τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται λόγω κινδύνου πυρκαγιάς. Σύμφωνα με έγγραφα που η Kia υπέβαλε στην Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια της Κυκλοφορίας την περασμένη εβδομάδα, το πρόβλημα εντοπίζεται σε μοντέλα του 2020-2021.

Δείτε επίσης: Η Kia παρουσίασε teaser για το νέο όχημα EV6 της

Kia πυρκαγιάς
Η Kia ανακαλεί 147,000 Seltos και Soul οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Kia ανακαλεί 147.249 οχήματα Soul και Seltos, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ενώ είναι, επίσης, πιθανή η διακοπή λειτουργίας του κινητήρα κατά την οδήγηση. Τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται περισσότερο, είναι αυτά με “2.0-liter naturally aspirated inline-four κινητήρα“. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ο προμηθευτής δεν εφάρμοσε τη σωστή θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Η Mercedes ανακαλεί σχεδόν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα

Όσον αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς, επειδή αυξάνεται η κατανάλωση λαδιού λόγω του παραπάνω προβλήματος, το λάδι μπορεί να διαρρεύσει στα γύρω εξαρτήματα και να προκληθεί φωτιά. Οι ιδιοκτήτες ενδέχεται να δουν ότι η προειδοποιητική λυχνία πίεσης λαδιού ανάβει εάν το όχημα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Οι ασυνήθιστοι θόρυβοι από τον κινητήρα και η αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος. Η Kia είπε ότι δεν έχει λάβει αναφορές για πυρκαγιές ή τραυματισμούς που σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα και εκτιμά ότι μόλις το 1% των ανακληθέντων αυτοκινήτων επηρεάζονται πραγματικά.

Δείτε επίσης: Tesla: Καλείται να ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω προβληματικών οθονών

Kia Seltos Soul
Η Kia ανακαλεί 147,000 Seltos και Soul οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Ωστόσο, αν ο μηχανικός βρει αυτό το θέμα στα Kia Seltos και Soul, θα χρειαστεί αντικατάσταση ολόκληρου του κινητήρα. Η Kia θα φροντίσει για όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά χωρίς χρέωση στον πελάτη, αλλά θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει, επίσης, ένα νέο λογισμικό για την καλύτερη παρακολούθηση του ζητήματος. Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS