ΑρχικήyoutubeHyundai: Η ανάκληση 82.000 ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι μια από τις πιο...

Hyundai: Η ανάκληση 82.000 ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι μια από τις πιο ακριβές στην ιστορία

Η Hyundai θα ανακαλέσει 82.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες τους, καθώς έγιναν 15 αναφορές για φωτιά. Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό αυτοκινήτων που επηρεάζονται, η ανάκληση των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai είναι μια από τις πιο ακριβές στην ιστορία, το οποίο δείχνει ότι τα πιθανά ελαττώματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί τελικά να κοστίσουν πολύ ακριβά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Hyundai ανάκληση

Στην πραγματικότητα, η Hyundai θα χρειαστεί να ξοδέψει 1 τρισεκατομμύριο κορεατικά won ή 900 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτή τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει, ότι κατά μέσο όρο το κόστος για κάθε όχημα θα είναι 11.000 $.

Η εταιρεία καλείται να αντικαταστήσει ολόκληρη τη μπαταρία, το οποίο είναι ένα ακραίο μέτρο, που απαιτεί περίπου τον ίδιο όγκο εργασίας και περίπου το ίδιο κόστος με την αντικατάσταση ολόκληρου του κινητήρα ενός παραδοσιακού αυτοκινήτου με εσωτερική καύση. Πολύ λίγες ανακλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων απαιτούν αντικατάσταση ολόκληρου κινητήρα. Μία τέτοια περίπτωση ήταν η ανάκληση 785 σπορ αυτοκινήτων Porsche 911 GT3, το 2014. Η Porsche δεν είχε αναφέρει το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας, αλλά σίγουρα ήταν πολύ υψηλό.

Ωστόσο, μια ανάκληση που κοστίζει πάνω από 11.000 $ ανά όχημα είναι εξαιρετικά σπάνια. Τα ακριβή στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα επειδή οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν αποκαλύπτουν το κόστος των ανακλήσεών τους.

Φυσικά, τα βενζινοκίνητα οχήματα είναι πολύ περισσότερα από τα ηλεκτρικά, επομένως, το συνολικό κόστος αυτών των ανακλήσεων μπορεί εύκολα να υπερβεί τα 900 εκατομμύρια δολάρια που κοστίζει αυτή η ανάκληση στη Hyundai. Αλλά, παίζει ρόλο και ο αριθμός των οχημάτων που ανακαλούνται. Το μέσο κόστος μιας ανάκλησης οχημάτων τα τελευταία 10 χρόνια ήταν περίπου 500 $ ανά όχημα, σύμφωνα με τον Mike Held, στέλεχος της AlixPartners.

Το κόστος της ανάκλησης της Hyundai είναι μια άλλη ένδειξη για το πόσο ακριβές είναι οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με το κόστος ολόκληρου του αυτοκινήτου. Μέχρι να μειωθεί το κόστος των μπαταριών, το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων θα παραμείνει υψηλότερο από αυτό των βενζινοκίνητων οχημάτων.

Σε λίγα χρόνια, οι μπαταρίες θα είναι πιο φθηνές και έτσι θα μειωθεί και το συνολικό κόστος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα σαν αυτό που αντιμετωπίζει τώρα η Hyundai, με τις φωτιές, μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά σε μια αυτοκινητοβιομηχανία, αφού απαιτείται αντικατάσταση ολόκληρης της μπαταρίας.

Κανείς δεν τραυματίστηκε σε καμία από τις φωτιές στα αυτοκίνητα της Hyundai, αφού πολλές από αυτές έλαβαν χώρα, όταν τα οχήματα ήταν σταματημένα και δεν ήταν κανένας μέσα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν καταγράφηκε κάποιο περιστατικό.

Η Hyundai ερεύνησε το ζήτημα και έκανε λόγο για βραχυκύκλωμα.

ηλεκτρικών οχημάτων

Η ανάκληση περιλαμβάνει και τα Ioniq EV και Elec City οχήματα στη Νότια Κορέα. Συνολικά, ανακαλούνται 27.000 κορεατικά οχήματα και 55.000 σε άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα περιστατικά με φωτιές σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν συμβεί και σε άλλες εταιρείες. Η GM ανακαλεί, επίσης, μια προηγούμενη έκδοση του ηλεκτρικού Chevrolet Bolt, για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS