ΑρχικήinetΟι χρήστες έχουν μπερδευτεί - Τι θα τους προσφέρει η αναβάθμιση σε...

Οι χρήστες έχουν μπερδευτεί – Τι θα τους προσφέρει η αναβάθμιση σε 5G;

Παρακολούθηση εργασιακών συναντήσεων από απόσταση ως τρισδιάστατο ολόγραμμα μέσω έξυπνων γυαλιών ή παρακολούθηση ποδοσφαιρικού παιχνιδιού από την καλύτερη θέση στο γήπεδο, ενώ συνομιλείτε με φίλους από την άνεση του καθιστικού σας: όλα αυτά είναι η απάντηση στο τι μπορεί να προσθέσει το 5G στην ζωή των χρηστών.

5G

Δείτε επίσης: CISA, NSA και ODNI αναλύουν τους πιθανούς κινδύνους των δικτύων 5G!

Αλλά αυτές οι υποσχέσεις χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνουν πραγματικότητα – και ως αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το 5G επιβραδύνεται, δείχνει μια νέα έκθεση της Ericsson.

Μετά από έρευνα 1,3 δισεκατομμυρίων χρηστών smartphone σε 26 χώρες, η Ericsson κατέληξε σε μια νέα έκθεση ότι όσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για το 5G, τόσο αυξάνεται και η πίεση στους παρόχους να αρχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες τόσο καινοτόμες και μοναδικές όσο αρχικά ήλπιζαν οι χρήστες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλες τις αγορές που ερεύνησε η Ericsson όπου είναι διαθέσιμα εμπορικά δίκτυα 5G, κατά μέσο όρο το 4% των καταναλωτών κατέχουν smartphone 5G και έχουν συνδρομή 5G. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα συντριπτικό ποσοστό 97% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμη αποδεχθεί τη συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Huawei: Το 6G είναι 50 φορές ταχύτερο από το 5G και έρχεται το 2030

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη της σαφήνειας στο μάρκετινγκ του 5G, η οποία έχει μπερδέψει τους πελάτες ως προς το ποια είναι η τεχνολογία και τι μπορεί να προσφέρει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η παραπληροφόρηση έχει αποτρέψει τους χρήστες από το να προγραμματίσουν την αναβάθμιση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, ο αριθμός των καταναλωτών που σκοπεύουν να αναβαθμίσουν σε 5G το επόμενο έτος ανέρχεται σε 25% – μειωμένο ποσοστό από 27% που ήταν το 2019.

Για τους λίγους που έχουν κάτι την αναβάθμιση, η εμπειρία συνολικά φαίνεται θετική, με καλύτερα επίπεδα ικανοποίησης να καταγράφονται σε σύγκριση με χρήστες που συνδέονται με 4G LTE.

Ίσως ως αποτύπωση των δυνατοτήτων του 5G, η χρήση του Wi-Fi μεταξύ αυτών που έχουν αναβαθμίσει μειώνεται. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων, δήλωσε η Ericsson, είτε μείωσε είτε σταμάτησε να χρησιμοποιεί το Wi-Fi μετά τη μετάβαση σε 5G.

Η Ericsson διαπίστωσε ότι στη Νότια Κορέα, για παράδειγμα, οι ερωτηθέντες είναι λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένοι με το 5G από ό, τι με το 4G – ένα εύρημα που πιστεύει η εταιρεία οφείλεται εν μέρει στη χρήση υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών 4G και οικιακών Wi-Fi.

Για να γίνει ακόμη πιο δύσκολη η μετάβαση των καταναλωτών στο 5G, στα περισσότερα μέρη του κόσμου η ευρυζωνική συνδεσιμότητα δεν έχει βελτιωθεί.

Δείτε επίσης: Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας όσο το 5G γίνεται ευρύτερα διαθέσιμο

Σε αυτό το πλαίσιο, η διαφήμιση του ως τρόπος επίτευξης ταχύτερων ταχυτήτων δεν θα είναι αρκετή για να κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών. “Το 5G δεν είναι περιζήτητο”, λέει ο Paolo Pescatore, αναλυτής της PP Foresight.

Η Ericsson διαπίστωσε ότι το 70% των χρηστών 5G είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη διαθεσιμότητας καινοτόμων υπηρεσιών και νέων εφαρμογών.

Η τεχνολογία χρησιμοποιείται συνήθως για υπηρεσίες όπως μουσική και video streaming ή gaming. Αυτές οι εφαρμογές είναι πολύ δημοφιλείς: σύμφωνα με την έκθεση, οι πρώτοι χρήστες του ξοδεύουν κατά μέσο όρο δύο ώρες περισσότερο σε cloud gaming την εβδομάδα σε σύγκριση με τους χρήστες 4G και μεταδίδουν επίσης μουσική HD για περισσότερο από μία ώρα.

Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις χρήσης δεν είναι αρκετά πειστικές, δήλωσε η Ericsson, προτρέποντας τους παρόχους να προχωρήσουν πέρα ​​από τις υπάρχουσες υπηρεσίες προς εφαρμογές που δημιουργούν μια αίσθηση καινοτομίας και αποκλειστικότητας για όσους έχουν αναβαθμίσει σε 5G.

Η Ericsson, από την πλευρά της, προβλέπει ότι υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον 300 εκατομμυρία καταναλωτές παγκοσμίως να γίνουν συνδρομητές 5G το 2021. Τώρα εναπόκειται στους παρόχους υπηρεσιών να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να πείσουν τους χρήστες που δεν έχουν πειστεί σχετικά με τα πλεονεκτήματα του 5G.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS