ΑρχικήsecurityΟι CISOs αντιμετώπισαν καλά την πανδημία, αλλά με προσωπικό κόστος

Οι CISOs αντιμετώπισαν καλά την πανδημία, αλλά με προσωπικό κόστος

Πάνω από το 80% των CISOs πιστεύουν ότι οι υπάρχουσες δυνατότητες ασφαλείας τους παρέμειναν ισχυρές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, αλλά φαίνεται πως το προσωπικό κόστος ήταν μεγάλο καθώς το άγχος και η εξάντληση εκτοξεύθηκαν.

CISOs

Δείτε επίσης: Τα 2/3 των CISOs παγκοσμίως αναμένουν καταστροφικά hacks τους επόμενους 12 μήνες

Παρά την αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και άλλων περιστατικών ασφαλείας, η κοινότητα των CISOs φαίνεται γενικά να είναι ικανοποιημένη με την απόδοσή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Πράγματι, το 88% των CISOs δηλώνει ότι οι υπάρχουσες δυνατότητες ασφαλείας τους βοήθησαν στο να ξεπεραστεί η καταιγίδα με το ελάχιστο αρνητικό αντίκτυπο στις οργανωτικές τους δυνατότητες.

Δείτε επίσης: H αντιμετώπιση smishing και mobile απειλών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους CISOs

Αυτό είναι το συμπέρασμα σύμφωνα με μια μελέτη των μελών του ClubCISO, ενός ιδωτικού φόρουμ ηγετών ασφαλείας 500 ατόμων, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε την όγδοη ετήσια έκθεση Information security maturity. Η έκθεση φαίνεται να δείχνει ότι τα χρόνια της καινοτομίας και της σκληρής δουλειάς από τους επαγγελματίες της ασφάλειας έχουν αποδώσει τους τελευταίους 12 μήνες. Στην πραγματικότητα, η πανδημία του COVID-19 είχε μικρότερο αντίκτυπο στα μέλη της απ ‘ό, τι αρχικά αναμενόταν.

Ο Stephen Khan, πρόεδρος του ClubCISO, σχολίασε: “Φέτος, η έκθεση Information security maturity ClubCISO επισημαίνει ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις στις λειτουργίες παγκόσμιας ασφάλειας των επιχειρήσεων και βελτιώσεις στην κουλτούρα ασφάλειας των οργανισμών.”

“Αν και η πανδημία έχει αυξήσει τον κίνδυνο των παραβιάσεων ασφάλειας, με πιο περίπλοκες και πολυάριθμες επιθέσεις, οι ομάδες ασφαλείας έχουν προσαρμοστεί και έχουν χρησιμοποιήσει την άνευ προηγουμένου κατάσταση που προκαλείται από την πανδημία για να τονίσουν τη σημασία της ασφάλειας και να αυξήσουν την κατανόηση των οργανισμών τους.”

Ωστόσο, η έκθεση έδειξε επίσης ότι αυτή η ανθεκτικότητα ήρθε με αυξημένο κόστος στους ανθρώπινους όρους, με νέους τρόπους εργασίας και ανεπαρκείς ομάδες που συσσωρεύουν πρωτοφανή επίπεδα πίεσης, καθιστώντας το άγχος και την εξουθένωση ως ένα ακόμη πιο πιεστικό ζήτημα για την κοινότητα των CISOs από ό, τι ήταν πριν από τον COVID-19.

Μάθετε: Το security awareness δεν αρκεί για την αντιμετώπιση των απειλών

Πάνω από το 60% των CISOs που ρωτήθηκαν για τη μελέτη δήλωσαν ότι είχαν βιώσει αύξηση του άγχους τους τελευταίους 12 μήνες. Ακόμα και τώρα, που έχει βελτιωθεί η κατάσταση εξαιτίας των εμβολιασμών, το 6% ανέφερε ότι η ομάδα του αντιμετωπίζει «αφόρητο» άγχος και το 36% πιστεύει ότι το άγχος που αντιμετώπιζαν οι ομάδες είχε επιζήμιες επιπτώσεις στην ικανότητά τους να λειτουργούν όπως χρειάζεται ο οργανισμός.

Και, οι ελλείψεις σε πόρους ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε είναι λογικό να συνέβαλλαν σημαντικά στο άγχος και την κακή ψυχική υγεία του cybersecurity προσωπικού. Ακριβώς κάτω από τους μισούς (45%) ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα προσόντα και τα resourcing προβλήματα συνέβαλαν σημαντικά στα επίπεδα άγχους τους και περίπου οι μισοί (53%) δήλωσαν ότι οι ελλείψεις προσωπικού ήταν ένα βασικό ζήτημα που τους εμπόδισε να επιτύχουν.

Το ClubCISO είπε ότι ήταν ξεκάθαρο ότι το άγχος παρέμεινε πρόβλημα για την κοινότητα ασφαλείας και ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη οι εργοδότες να συνεργαστούν με τους CISOs και τις ομάδες ασφαλείας τους για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Πηγή πληροφοριών: computerweekly.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS