ΑρχικήinetΗ Samsung αυξάνει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις chip logic

Η Samsung αυξάνει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις chip logic

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις της στις «logic businesses» έως το 2030 σε συνολικά 151 δισεκατομμύρια δολάρια.

Samsung

Τι είναι το business logic; To business logic είναι οι προσαρμοσμένοι κανόνες ή αλγόριθμοι που χειρίζονται την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ μιας βάσης δεδομένων και ενός user interface.

Δείτε επίσης: Samsung: Η ενημέρωση Μαΐου προστατεύει τα τηλέφωνα από την ευπάθεια της Qualcomm

Το 2019, η γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία της Νότιας Κορέας δεσμεύθηκε να ξοδέψει 133 τρισεκατομμύρια won (117 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2030 στις logic businesses του.

Η Samsung είπε ότι προσθέτει 38 τρισεκατομμύρια won (34 δισεκατομμύρια δολάρια) σε αυτή την αρχική επένδυση, προκειμένου να επιταχύνει την προηγμένη έρευνα και να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy Buds Pro: Χρήστες παραπονιούνται για προβλήματα στα αφτιά

Η γιγανταία τεχνολογική εταιρεία της Νότιας Κορέας έχει δύο logic businesses, το Samsung System LSI και το Samsung Foundry. Το System LSI σχεδιάζει logic chips ενώ το Foundry είναι μια μονάδα παραγωγής contract chip.

Προσθέτοντας περισσότερες επενδύσεις, η επέκταση της μονάδας του Foundry “θα βοηθήσει στην τροφοδότηση ολόκληρων νέων βιομηχανιών που βασίζονται σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς όπως το AI, το 5G και η αυτόνομη οδήγηση”, δήλωσε ο τεχνολογικός γίγαντας.

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Pyeongtaek της Νότιας Κορέας.

Η νέα γραμμή, που ονομάζεται P3, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ανέφερε η εταιρεία.

Η P3 θα κατασκευάσει «14-nanometre DRAM» και ημιαγωγούς 5-nanometre logic χρησιμοποιώντας τεχνολογία λιθογραφίας ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUV), πρόσθεσε η Samsung.

Δείτε επίσης: Samsung: Σταματά τις ενημερώσεις για το Galaxy S8

“Ολόκληρη η βιομηχανία των ημιαγωγών αντιμετωπίζει μια κρίση αυτή τη στιγμή και τώρα είναι η ώρα να χαράξει ένα σχέδιο μακροπρόθεσμης στρατηγικής και επενδύσεων”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Samsung και επικεφαλής της εταιρείας τσιπ Kim Kim-nam.

“Για το memory business, όπου η Samsung έχει διατηρήσει την αδιαμφισβήτητη ηγετική της θέση, η εταιρεία θα συνεχίσει να κάνει προληπτικές επενδύσεις για να ηγηθεί της βιομηχανίας”.

Ενώ η γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία της Νότιας Κορέας δεν αντιμετώπισε την τρέχουσα παγκόσμια έλλειψη chip στην ανακοίνωσή του, πηγές δήλωσαν στο ZDNet ότι το σχέδιο κατασκευής για το P3 είναι έξι μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Λόγω αυτού, η εταιρεία πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι ευέλικτη στα chips που θα κατασκευάσει στις γραμμές παραγωγής της στο εργοστάσιο Pyeongtaek.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής memory chip στον κόσμο. Στο foundry, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, πίσω από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα, η Samsung είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, πίσω από την Intel.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS