ΑρχικήsecurityΤο dating app Manhunt υπέστη σοβαρή παραβίαση δεδομένων

Το dating app Manhunt υπέστη σοβαρή παραβίαση δεδομένων

Το dating app για ομοφυλόφιλους Manhunt επιβεβαίωσε ότι ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση στη βάση δεδομένων των λογαριασμών του νωρίτερα αυτό το έτος.

dating app Manhunt παραβίαση δεδομένων

Το dating app Manhunt, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει έξι εκατομμύρια μέλη, επιβεβαίωσε ότι επλήγη από παραβίαση δεδομένων τον Φεβρουάριο, σε ανακοίνωση που κατατέθηκε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουάσιγκτον.

Δείτε επίσης: Το Nearby Share της Google σας επιτρέπει να μοιράζεστε Android apps με φίλους

Η παραβίαση είναι η πιο πρόσφατη σε μια μακρά σειρά επιθέσεων σε dating sites τα οποία είναι ελκυστικός στόχος για τους χάκερ, καθώς συχνά διατηρούν μερικές από τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών τους.

Η εταιρεία λέει ότι η παραβίαση έδωσε στον χάκερ πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που αποθηκεύει τα account credentials των χρηστών του Manhunt. Ο εισβολέας εκμεταλλεύτηκε την πρόσβαση και έλαβε τα ονόματα χρήστη, τις διευθύνσεις email και τους κωδικούς πρόσβασης – αν και το Manhunt λέει ότι δεν αποθηκεύει τα στοιχεία των πληρωμών.

Δείτε επίσης: Fake apps συνεργασίας «μολύνουν» εργαζομένους και κλέβουν data!

Ενώ η ειδοποίηση από το Manhunt αναγνώρισε ότι περισσότεροι από 7700 κάτοικοι της πολιτείας της Ουάσιγκτον επηρεάστηκαν από την παραβίαση, η εταιρεία δεν ανέφερε από ποιο ποσοστό των χρηστών κλάπηκαν δεδομένα.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην TechCrunch ότι η παραβίαση επηρέασε το 11% των χρηστών του Manhunt.

Από την ειδοποίηση λείπουν πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις περιστάσεις που οδηγούν στην παραβίαση δεδομένων και τα μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία για να διασφαλίσει ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα επαναληφθεί.

Δείτε επίσης: Interpol: Scammers προσεγγίζουν τα θύματα τους σε εφαρμογές dating!

Η ειδοποίηση επίσης δεν αναφέρει εάν οι κωδικοί πρόσβασης που διέρρευσαν ήταν κρυπτογραφημένοι ή όχι. Σημειώνουν ότι μόλις έλαβαν γνώση της παραβίασης, αναγκάστηκαν να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης των επηρεαζόμενων χρηστών.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS