ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Δεν αναμένει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να πετάξουν στον Άρη

NASA: Δεν αναμένει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να πετάξουν στον Άρη

Τις τελευταίες εβδομάδες, το φιλόδοξο σχέδιο του ελικοπτέρου Ingenuity, έχει τραβήξει την προσοχή των απανταχού φαν του διαστήματος στην NASA. Η εταιρεία θέλει να επιχειρήσει να πραγματοποιήσει την πρώτη ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη.

NASA Άρη

Δείτε επίσης: NASA: Εξηγεί τί είναι το…ουράνιο τόξο που απαθανατίστηκε στον Άρη!

Εάν η δοκιμαστική πτήση είναι επιτυχής, ίσως θέσει τα θεμέλια για πραγματικές πτήσεις στον πλανήτη Άρη στο μέλλον.

Ο συνεργάτης της NASA, Thomas Zerbuchen και η διαχειριστής έργου Ingenuity, MiMi Aung, απάντησαν σε ερωτήσεις στο Twitter την Τετάρτη. «Θα μπορούσε ένα μελλοντικό ελικόπτερο του Άρη να αναβαθμιστεί για να μεταφέρει έναν αστροναύτη;» ρώτησε ένας χρήστης του Twitter.

Η απάντηση των ειδικών ήταν κάπως αποκαρδιωτική, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, η ατμόσφαιρα του Άρη είναι εξαιρετικά λεπτή σε σύγκριση με της Γης. «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ανθρώπους στον Άρη. Δεν υπάρχει αρκετή ατμόσφαιρα εκεί», δήλωσε η Aung. «Αλλά τα ιπτάμενα οχήματα θα μπορούν να μεταφέρουν σημαντικά ωφέλιμα φορτία για αστροναύτες και επιστημονική εξερεύνηση.»

Δείτε ακόμα: Ingenuity: Το ελικόπτερο της NASA προσγειώθηκε με επιτυχία στον Άρη

NASA Άρη

Οι έλικες του Ingenuity απέχουν περίπου 1,2 μέτρα από τη μία άκρη τους ως την άλλη. Η Aung είπε ότι οι μελλοντικοί έλικες του ελικοπτέρου του Άρη, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 3,5 μέτρα για να μεταφέρουν βαρύτερα φορτία. Ωστόσο, αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά από το να μεταφέρει έναν ολόκληρο άνθρωπο.

Το Ingenuity είναι μια επίδειξη τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών και υψηλής ανταμοιβής. Θα είναι συναρπαστικό εάν λειτουργήσει, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Η NASA δεν έχει ακόμη ορίσει μια νέα ημερομηνία για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου, καθώς το ιπτάμενο όχημα χρειάστηκε μια ενημέρωση λογισμικού.

Δείτε επίσης: Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA επιβίωσε την πρώτη του νύχτα στον Άρη

Ο Zerbuchen και η Aung απάντησαν και σε άλλες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο Twitter. Ο Zerbuchen είπε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του για την πρώτη πτήση του Ingenuity, θα ήταν να υπάρξει μία δυνατή ριπή ανέμου που θα σπρώξει και θα ρίξει το ελικόπτερο. Είπε επίσης ότι η ομάδα ελπίζει να πραγματοποιηθεί η πτήση του μηχανοκίνητου αεροσκάφους, κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ταξίδια στον Άρη, το Ingenuity θα βοηθήσει τους επιστήμονες να απαντήσουν στη βασική ερώτηση του τι χρειάζεται τελικά για να πετάξει κανείς στον Άρη;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS