ΑρχικήinetDogecoin: Παρουσίασε αύξηση πάνω από 85% τις τελευταίες 24 ώρες

Dogecoin: Παρουσίασε αύξηση πάνω από 85% τις τελευταίες 24 ώρες

Φαίνεται ότι η άνοδος που έχουν δει αυτή την εβδομάδα τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ethereum, έχει επηρεάσει κι άλλα cryptocurrencies. Το Dogecoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που έχει ένα σκυλί ράτσας Shiba Inu ως λογότυπό του, ξεπέρασε τα 10 σεντς για πρώτη φορά.

Dogecoin αύξηση

Δείτε επίσης: Bitcoin: σημείωσε την υψηλότερη τιμή του μέχρι τώρα στα $ 62.000

Το Dogecoin, είχε ξεκινήσει ως μία φάρσα στο Διαδίκτυο πριν από περισσότερα από επτά χρόνια. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει έρθει στο προσκήνιο και η τιμή του έχει αυξηθεί περισσότερο από 85% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα 0,13 $, σύμφωνα με το CoinDesk. Το ανώτατο όριο αγοράς του είναι πλέον πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τελευταία άνοδος είναι πιθανώς αποτέλεσμα της προετοιμασίας των επενδυτών για την άμεση εισαγωγή της Coinbase Global, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επικύρωση της αγοράς και πώλησης cryptocurrencies ως επιχείρηση. Το Bitcoin έφτασε επίσης σε νέο ρεκόρ, άνω των 62.700 δολαρίων αυτήν την εβδομάδα και άλλα κρυπτονομίσματα παρουσίασαν επίσης μεγάλα κέρδη.

Δείτε ακόμα: Η αξία των cryptocurrency ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αλλά η άνοδος του Dogecoin είναι αξιοσημείωτη. Το νόμισμα έχει αυξηθεί περισσότερο από 2.000% από την αρχή του έτους, ενώ φαίνεται πως έχει κι έναν μεγάλο θαυμαστή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, του οποίου τα tweets γι’ αυτό, αύξησαν κατά καιρούς την αξία του Dogecoin.

Το Dogecoin έχει επίσης μεγάλη αναγνωρισημότητα στο Reddit, όπου ένα δημοφιλές γκρουπ, αποφάσισε νωρίτερα φέτος να προωθήσει την αξία του “στο φεγγάρι”. Το Dogecoin σημείωσε άνοδο πάνω από 600% μετά από αυτήν την ώθηση.

Dogecoin αύξηση

Ο Musk είναι ο πλουσιότερος θαυμαστής του Dogecoin, αλλά στο παρελθόν υπήρξε επικριτικός απέναντι στο πιο δημοφιλές bitcoin, ενώ κάποτε το αποκαλούσε “BS” σε ένα tweet. Ωστόσο, σε μια συνέντευξή του τον Φεβρουαρίου για την κοινωνική εφαρμογή Clubhouse, ο Musk είπε ότι έπρεπε να είχε αγοράσει αυτό το ψηφιακό νόμισμα πριν από οκτώ χρόνια. Η εταιρεία Tesla έχει επίσης υποσχεθεί στους πελάτες της ότι μπορούν να αγοράσουν τα αυτοκίνητά της με bitcoin.

Δείτε επίσης: Πώς να αγοράσετε ένα Tesla αυτοκίνητο με Bitcoin;

Η Coinbase εν τω μεταξύ, έκανε το ντεμπούτο της στη Wall Street χθες. Η εταιρεία είναι κερδοφόρα και έχει αναφέρει σημαντική αύξηση εσόδων. Με βάση τις πρόσφατες ιδιωτικές συναλλαγές μετοχών για την Coinbase, η εταιρεία αποτιμάται στο εντυπωσιακό ποσό των 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS