ΑρχικήinetΤο Instagram θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν τα likes

Το Instagram θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν τα likes

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών που ανήκει στο Facebook το Instagram δοκιμάζει μια λειτουργία που θα δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο για τις αντίστοιχες μετρήσεις των likes σε δημοσιεύσεις. Το Instagram ανακοίνωσε μια νέα «μικρή παγκόσμια δοκιμή» που θα δώσει στους χρήστες της εφαρμογής τρεις επιλογές όσον αφορά τις μετρήσεις των like – επιλέγοντας να μην βλέπουν τα like στις αναρτήσεις κανενός, απενεργοποιώντας τα για τις δικές του αναρτήσεις ή διατηρώντας τις αναρτήσεις ως έχουν.

Instagram

Η εταιρεία είπε ότι δούλευε σε μια παρόμοια εμπειρία για το Facebook, αλλά δεν έχει διευκρινίσει το πώς μπορεί να είναι. Αυτό έρχεται ως επέκταση μιας δοκιμής που έκανε το Instagram κατά την οποία έκρυψε τα like σε ορισμένους λογαριασμούς. Ωστόσο, στο παρελθόν, οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα δουν τα like ή όχι. Το Instagram είχε πει στους χρήστες εκείνη την εποχή ότι ήθελε οι άνθρωποι να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο που μοιράζονται στην πλατφόρμα και όχι σε πόσους αρέσουν οι αναρτήσεις τους.

Δείτε επίσης: Πως να επαναφέρετε διαγραμμένα posts ή stories στο Instagram

Η κίνηση για την απόκρυψη των like δεν έγινε δεκτή αρχικά από τους influencers, καθώς ανησυχούσαν ότι η απόκρυψη των “like” θα επηρέαζε τα brand deals τους, καθώς το engagement δεν θα ήταν δημόσιο. Βέβαια οι influencers μπορούν να δουν τα δικά τους likes σε ένα ιδιωτικό section και να τα μοιραστούν με τα brands.

Δείτε επίσης: Πως να επαναφέρετε διαγραμμένα posts ή stories στο Instagram

Και το Facebook δοκίμασε την απόκρυψη του αριθμού των like το 2019. Η δοκιμή έκρυψε τις δημόσιες επισημάνσεις των “like”, τα reactions και τις μετρήσεις στα βίντεο. Δεν είναι σαφές εάν η νέα δοκιμή στο Instagram θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ότι αφορά το engagement ή μόνο στα likes.

Δείτε επίσης: Ιρανοί χρησιμοποιούν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς

Αυτή η δοκιμή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο Facebook και η εταιρεία δήλωσε ότι θα την προωθήσει αφού μάθει από τη δοκιμή που κάνει στο Instagram.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS